Juvanova zmlela še eno nasprotnico za uvrstitev v glavni žreb

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kaja Juvan se je uvrstila v glavni žreb uvodnega grand slama teniške sezone 2021.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno prestala kvalifikacijski turnir za nastop na prvem grand slamu sezone na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. V Dubaju je kot prva nosilka v tretjem krogu kvalifikacij po manj kot uri igre ugnala Slovakinjo Rebecco Šramkovo s 6:1 in 6:2.

Šramkova je v prvem krogu kvalifikacij ugnala slovensko predstavnico Dalilo Jakupović, v tretjem krogu pa ni imela možnosti proti 20-letni Ljubljančanki, ki je slavila po vsega 53 minutah.

Tenis Slovenci dobili novega selektorja

V prvem nizu je Juvanova do odvzema servisa prišla v drugi in šesti igri, v drugem nizu pa v prvi in sedmi igri za zanesljivo zmago proti 203. igralki sveta. V dvoboju je Juvanova izgubila le deset točk ob lastnem začetnem udarcu.

"Gre za poseben začetek sezone. Imeli smo zanimive kvalifikacije. Vesela sem, da mi je uspelo. Da sem zdržala, predvsem mentalno. Veselim se selitve v Avstralijo. Tja odpotujem v petek, nato pa me čaka 14-dnevna karantena. Potem pa se bodo počasi začeli turnirji. Počutim se dobro. Sem zdrava. Fizično se zelo dobro počutim. Tako, da komaj čakam na naslednja tekmovanja," je za Tenis Slovenijo dejala 20-letnica.

Trenutno 100. igralka sveta bo drugič nastopila na OP Avstralije, lani je tam izpadla v prvem krogu. Skupaj ima na turnirjih za grand slam šest nastopov v glavnem delu žreba, do drugega kroga se je prebila na OP Francije (2020), v Wimbledonu (2019) in na OP ZDA (2020).

Juvanova je bila sicer kot 104. igralka ob lanskem rezu za nastop na OP Avstralije predvidena kot prva alternativa za glavni del turnirja, a je morala v kvalifikacijah igrati kljub temu, da je bila Ukrajinka Dajana Jastremska (29. igralka sveta) suspendirana po pozitivnem dopinškem testu.

Prvi turnir velike četverice v Melbournu se bo začel 8. februarja, pred tem pa igralke in igralce čaka 14-dnevna obvezna karantena v deželi tam spodaj.

Juvanova bo v Melbourne odpotovala z novim trenerjem Špancem Antonijem Baldelloujem. V času karantene pa bo lahko tudi trenirala. "Med karanteno lahko prvi teden igraš samo z eno igralko. Jaz bom igrala z Aliono Bolsovo. Drugi teden pa se lahko povežeš še z eno ekipo igralk. Na dan si lahko zunaj pet ur. Več pa ne vem. Ko bom prišla v Avstralijo, bom lahko o tem povedala več," je še zaključila Juvanova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.