Juve do dvojne krone

Foto: EPA
Foto: EPA
V finalu italijanskega pokala na rimskem Olimpicu je "stara dama" po podaljšku premagala Lazio (2:1) in prišla do desete pokalne lovorike v svoji zgodovini.
Oglej si celoten članek

Juventus, ki si je že pred časom zagotovil naslov prvaka, je Coppo Italio nazadnje osvojil leta 1995 in je sedaj pri skupno desetih pokalnih lovorikah. Lazio ima v svojih vitrinah šest pokalnih naslovov, zadnjega je osvojil leta 2013, ko je v finalu ugnal Romo.

Lazio je na tekmi izkoristil že svojo prvo pravo priložnost. V četrti minuti je DaniloCataldi izvajal prosti strel z desne, na prvi vratnici je najvišje skočil ŞtefanRadu in z glavo zadel v prvi kot nemočnega MarcaStorarija. Odgovor Juventusa je prišel na začetku enajste minute iz zelo podobne situacije. Andrea Pirlo je s prostega strela poslal žogo na drugo ratnico, Patrice Evra jo je z glavo vrnil pred vrata, tam pa se je najbolje znašel Giorgio Chiellini

Po nekaj minutah zatišja je spet zapretil Lazio. Cataldi se je po protinapadu znašel sam na levi, a je bil njegov nenatančen strel lahek plen za Storarija. V 32. minuti je do neoviranega strela z 20 metrov prišel Marco Parolo in malce zgrešil vrata Juventusa. 

Na začetku nadaljevanja je imel Lazio žogo malce več v svoji posesti, toda do izrazite priložnosti rimski "orli" niso prišli. Streli z razdalje so bili nenatančni, predložki pa plen torinske obrambe. Juve je poskušal s protinapadi, toda večkrat mu je zmanjkala zadnja podaja.

Najlepša priložnost v drugem polčasu se je Rimljanom ponudila v 84. minuti. Parolo je z žogo čez obrambo našel Filipa Đorđevića, slednji je bil sam pred Storarijem, a se je ustrašil priložnosti in praktično podal vratarju. Na drugi strani je mrežo zatresel Alessandro Matri, a je bil gol razveljavljen zaradi tesnega prepovedanega položaja. V sodnikovem dodatku je z razdalje poskusil še Tévez, gola Etrita Berishe pa ni pretirano ogrozil in sledil je podaljšek.

V 94. minuti je bil Lazio zelo blizu novega vodstva. Đorđević je spožil z 20 metrov, žoga pa se je odbila od obeh vratnic in nazaj v polje. Kazen je prišla v 98. minuti, ko je v gneči pred vrait do strela z 12 metrov prišel Matri in z nizkim strelom ugnal Berisho, ki bi morda lahko posredoval bolje. V zaključku prvega podaljška je za Rimljane z roba kazenskega prostora zgrešil Dušan Basta.

V drugem podaljšku se je Juve povsem osredotočil na obrambo, Lazio pa se je trudil za izenačenje. Toda zadnja vrsta Bianconerov je s pomočjo ostalih soigralcev delovala kompaktno in "orli" nikakor niso mogli do izrazite priložnosti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.