Juve klonil, Milan do težke zmage

Foto: Žurnal24 Lecce : Juventus 2:02 Foto: Žurnal24 Giulio Migliaccio Diego Perez Foto: Žurnal24 Inter : Cagliari 1:0 Foto: Žurnal24 Inter : Cagliari 1:0 Foto: Žurnal24 Inter : Cagliari 1:0 Foto: EPA Siniša Andjelković Sinisa Andjelkovic Gaston Ramirez Foto: Žurnal24 Armin Bačinović Bacinovic Francesco Della Rocca Foto: Žurnal24 Antonio Nocerino Francesco Della Rocca Foto: Žurnal24 Lecce : Juventus 2:02 Foto: Žurnal24 Lecce : Juventus 2:02 Foto: Žurnal24 Chievo : Milan 1:2, hčerka Silvia Berlusconia - Barbara Foto: Žurnal24 Chievo : Milan 1:2, Robinho Foto: Žurnal24 Chievo : Milan 1:2, Robinho
Nogometaši Juventusa, ki so še pred tednom dni na Derbyju d'Italia premagali aktualne italijanske prvake nogometaše Interja, so v 26. kolu Serie A klonili pri 16. uvrščenem Lecceju.
Oglej si celoten članek

Že v 12. minuti je zaradi igre z roko izven kazenskega prostora rdeči karton prejel gostujoči čuvaj mreže Gianluigi Buffon. V njegove čevlje je moral stopiti Marco Storari, ki pa je imel v nadaljevanju kar precej dela, dvakrat pa je moral po žogo v svojo mrežo. V 32. minuti ga je premagal Djamel Mesbah, delo pa je za presenetljivo zmago Lecceja v začetku drugega polčasa dokončal Andrea Bertolacci.

Trener italijanskega nogometnega prvoligaša Rome Claudio Ranieri je odstopil, potem ko je njegov klub doživel četrti zaporedni poraz. Ranieri je ponudil odstop po nedeljskem porazu v Serie A proti Genoi s 3:4. Rimski klub se uradno še ni odločil, ali bo odstop potrdil; več podrobnosti bodo sporočili v ponedeljek.

Milan se je izvlekel pri Cesarju in Jokiću
Nogometaši Milana so na težki tekmi pri neugodnem Chievu vendarle izvlekli zmago (2:1). Robinho je v 25. minuti tekme po Ibrahimovićevi podaji z glavo kronal premoč rossonerov. Brazilec je z neposredne bližine premagal vratarja Stefana Sorrentina. Milan kljub terenski premoči v nadaljevanju ni uspel vnovič zabiti, zato pa so udarili domači. V 61. minuti je po podaji Kevina Constanta z glavo zadel Gelson Fernandes. Za veselje navijačev Milana pa je po samostojni akciji poskrbel Alexandre Pato, ki je deset minut pred koncem tekme preigral dva domača branilca in potem ko niti Boštjanu Cesarju ni uspelo izbiti žoge s pomočjo vratnice premagal vratarja Sorrentina. Cesar je tekmo začel, a je v 84. minuti moral zapustiti zelenico, saj je prejel še drugi rumeni ter posledično rdečega. Bojan Jokić je v igro vstopil v 70. minuti, ko je zamenjal podajalca pri edinem zadetku Chieva.

 

Inter v soboto brez težav do zmage
Inter je na stadionu Giuseppeja Meazze z 1:0 premagal nogometaše Cagliarija. Domači so mrežo gostov načeli že v sedmi minuti tekme, ko je s pomočjo branilca Micheleja Caninija zadel Houssine Kharja. Ta je z desne strani najprej podal na drugo vratnico, vratar Michael Agazzi pa je žogo še uspel odbiti, pri drugem dotiku Francoza maroških korenin pa je bil po preusmeritvi Caninija nemočen. Posojeni igralec Genoee je tako na svoji šesti tekmi za Milančane zabil svoj drugi gol v letošnji sezoni.

 

V drugem polčasu gledalci v Milanu niso videli zadetkov, še najbližje temu pa je bil gost Daniele Conti, ki je v 70. minuti poskušal s strelom s kakšnih 20 metrov. Žoga se je ob strelu kapetana Cagliarija odbila od Thiaga Motte in kmalu presenetila Julia Cesarja, ki je odskočil v napačno smer. Inter se je po slabšem začetku sezone z novo zmago zavihtel na drugo mesto.

Palermo izgubil v Bologni
Na gostovanju v Bologni je šlo Palermu že tako bolj malo od nog, nato pa je z neumnim drugim rumenim kartonom na tekmi (in posledično rdečim) tekmo zapustil še Santiago García. "Špagetarji" so že do usodne 57. minute prevladovali, izključitev Argentinca pa je še povečala pritisk na zadnjo vrsto Sicilijancev, kjer je tekmo spet začel Siniša Andjelković.

Josip Iličić je tokrat zdržal do 75. minute in igro zapustil še pred zadnjim dejanjem, ko je vratarja Salvatoreja Siriguja z izvrstnim strelom z glavo premagal rezervist Daniele Paponi. Tekma se je sicer zavlekla zaradi pokvarjenih reflektorjev, ki so se vdali po le nekaj minutah prvega polčasa, a se tudi hitro "vrnili v igro". Rožnati imajo zdaj dve tekmi in samo točko več od Rome, s katero se bodo, kot kaže, borili za zlata vredno sedmo mesto, ki ob koncu sezone še zagotavlja igranje v Evropi.

Italijanska liga, 26. kolo:

Lestvica:
1. Milan 55 točk

2. Napoli 52
3. Inter 50
4. Lazio 48
5. Udinese 44
6. Juventus 41
7. Palermo 40
...
11. Fiorentina 33
12. Bologna 32 (-1)
13. Chievo 31
...
18. Brescia 23
19. Cesena 22
20. Bari 15

Bologna : Palermo 1:0 (0:0)
Paponi (90)
RK: Garcia (57/Palermo)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi, Andjelković in Bačinović sta odigrala celo tekmo, Iličić je igral do 75. minute, Kurtić (vsi Palermo) je sedel na klopi.

Inter Milan : Cagliari 1:0 (1:0)
Kharja (7)

Lecce : Juventus 2:0 (1:0)
Mesbah (32), Bertolacci (48)
RK: Buffon (12/Juventus)

 

Chievo : AC Milan 1:2 (0:1)
Fernandes (61); Robinho (25), Pato (82)
RK: Cesar (84/Chievo)
Cesar je tekmo začel in v 84. minuti prejel rdeči karton, Bojan Jokić je v igro vstopil v 70. minuti


Fiorentina : Sampdoria 0:0 (0:0)

Genoa : AS Roma 4:3 (0:2)
Palacio (52, 68, 74), Paloschi (68); Mexes (6), Burdisso (16), Totti (51)
RK: Rafinha (90/Genoa)

Lazio : Bari 1:0 (1:0)
Hernanes (6)

Parma : Cesena 2:2 (0:1)
Crespo (64/11-m), Palladino (89); Rosina (31), Sammarco (78)

Udinese : Brescia 0:0 (0:0)
Handanović je branil vso tekmo, Koprivca ni bilo v postavi Udineseja

Napoli : Catania 1:0 (1:0)
Zuniga (25)

Cavani (Napoli) je v 11. minuti zastreljal 11-metrovko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.