Juve "kradel" po Siciliji, Napoli ostal blizu

Foto: EPA Hamšik Napoli Chievo Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA juventus arturo vidal Foto: Reuters bologna inter milito cambiasso Foto: EPA milan genoa stephan el shaarawy
Juventus je na kontroverzni tekmi premagal Catanio in kljub zmagi Napolija nad Chievom ostal sam na vrhu Serie A. Samir Handanović je z Interjem dosegel že peto zaporedno ligaško zmago, Rene Krhin pa je po dolgem času zaigral za Bologno. Debi Luke Krajnca za Genoo. Lazio je klonil v Firencah.
Oglej si celoten članek

Prva nedeljska tekma v Serie A se je odvila na Siciliji, kjer je Catania gostila vodilni Juventus. "Stara dama" še naprej nadaljuje svoj niz neporaženosti, ki sedaj traja že 47 tekem. Otočani so pobesneli v 26. minuti, ko so prevlado na igrišču kronali z vodilnim zadetkom.

Podajo Giovanneja Marcheseja je v vratnico z glavo poslal Nicolas Spolli, Gonzalo Bergessio pa je nato žogo brez težav potisnil v mrežo. O prepovedanem položaju ali prekršku ni bilo ne duha ne sluha, zato so navijači in igralci med proslavljanjem gola ponoreli, ko je stranski sodnik dvignil zastavico in gol razveljavil.

Razjarjeni igralci Catanie so v naslednjih minutah dobili kar štiri rumene kartone, predsednika kluba Antonino Pulvirentija pa so sodniki poslali s klopi zaradi protestov. Še težje so Siciljanci požrli zmagoviti gol Artura Vidala, ki je Torinčane je v 57. minuti popeljal v vodstvo.

Čilski reprezentant je namreč zadel potem, ko je Nicklas Bendtner streljal iz prepovedanega položaja. Že deset minut kasneje je bil izključen domači nogometaš Giovanni Marchese, ki je prejel drugi rumeni karton. Domači so do konca poizkušali izenačiti, a jim je za zaključni nalet zmanjkalo moči.

Povratek Krhina proti svojemu Interju

Kasneje v popoldnevu je na sceno stopil tudi Inter našega vratarja Samirja Handanovića, ki je gostoval v Bologni, za katero je po dolgem času zaigral tudi Rene Krhin. Domači so začeli bolj obetavno in si ustvarili nekaj priložnosti, a jih niso izkoristili in bili za to kaznovani. Goste je v vodstvo po strelu z glavo popeljal Andrea Ranocchia, in to je bil tudi edini zadetek v prvem delu.

Tudi drugi polčas je bolje začela Bologna, a jo je že kmalu ohladil Diego Milito, ki je po izvrstni akciji Rodriga Palacia zabil v prazno mrežo. Alberto Gilardino je skušal hitro odgovoriti z volejem, a je Handanović odlično posredoval in žogo odbil v kot, po katerem pa so domači prek strela z glavo Nicole Cherubina le dosegli gol. A Esteban Cambiasso je kmalu pokopal njihove še zadnje upe na ugoden izid in tako je Inter dosegel še peto zaporedno zmago v Serie A.

Na ostalih tekmah velja izpostaviti zmago Fiorentine na stadionu Artemio Franchi proti Laziu, zadela sta Adem Ljajić ob koncu prvega, in Luca Toni ob koncu drugega polčasa, ko so Rimljani že imeli kar dva igralca manj.

Foto: EPA milan genoa stephan el shaarawy

V soboto slavje Milana in remi Palerma

Na milanskem kultnem stadionu San Siro so nogometni navdušenci v prvem polčasu spremljali pravo mučenje žoge, saj ekipi Milana in Genoe niti enkrat nista resno ogrozili nasprotnih vrat. Drugi polčas je bil vsaj na začetku bolj pester, glavno vlogo v nadaljevanju pa je odigral Stephan El Shaarawy.

Mladi napadalec je prav na dan tekme praznoval svoj 20. rojstni dan in si v 77. minuti tudi kar sam podaril najlepše darilo za osebni jubilej. Po akciji Ignazia Abateja (ki je bil predhodno najbrž v prepovedanem položaju) je žogo iz bližine preusmeril v mrežo gostov. Milan je tako prišel do točk, ki bodo najbrž vsaj kratkotrajno omilile pritisk na trenerja Massimiliana Allegrija.

V Sieni gledalci niso videli nogometne poslastice, obe moštvi sta zgostili sredino in čakali na napake nasprotnika. Slovenska reprezentanta Jasmin Kurtić in Josip Iličić sta začela v prvi enajsterici Sicilijancev in solidno opravila s svojimi nalogami v zvezni vrsti. Kurtić je na igrišču ostal do konca obračuna, Iličić pa je bil zamenjan v 83. minuti.

Palermo še naprej ostaja pri dnu lestvice in nogometaši v rožnatem bodo morali v bodoče začeti zmagovati, če ne želijo vso sezono trepetati za obstanek v najmočnejšem razredu italijanskega nogometa. Je pa zadostna minutaža obeh naših reprezentantov vsaj dobra novica za našega selektorja Slavišo Stojanovića.

Italijanska liga, 9. kolo:

Siena : Palermo 0:0
Kurtić je igral celo tekmo, Iličić (oba Palermo) do 83. minute.

AC Milan : Genoa 1:0 (0:0)
El Shaarawy (77)
Krajnc (Genoa) je igral od 68. minute.

Catania : Juventus 0:1 (0:0)
Vidal (57)
RK: Marchese (67)

Bologna : Inter Milan 1:3 (0:1)
Cherubin (58); Ranocchia (27), Milito (53), Cambiasso (64)
Krhin (Bologna) je igral od 75. minute, Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

Fiorentina : Lazio 2:0 (1:0)
Ljajić (45), Toni (90)
RK: Ledesma (75), Hernanes (83/oba Lazio)

Sampdoria : Cagliari 0:1 (0:0)
Dessena (47)

Torino : Parma 1:3 (0:0)
Basha (90); N. Sansone (72), Amauri (73), Rosi (88)
RK: G. Sansone (53/Torino)
Birsa (Torino) je igral od 76. minute.

Pescara : Atalanta 0:0
RK: Peluso (47/Atalanta)

Roma : Udinese 2:3 (2:1)
Lamela (22, 24); Domizzi (32), Di Natale (50, 88/11-m)
RK: Tachtsidis (90/Roma)

Napoli : Chievo 1:0 (0:0)
Hamšik (58)
RK: Vacek (78/Chievo)
Jokić je sedel na klopi, Cesarja (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.