Juve noče in noče izgubiti: po 1:3 do 3:3!

Foto: EPA Agnelli Napoli Juventus Serie A italija italijansko prvenstvo Foto: EPA Matri Cannavaro Napoli Juventus Serie A italija italijansko prvenstvo Foto: EPA Pandev Hamšik Napoli Juventus Serie A italija italijansko prvenstvo Foto: EPA Cannavaro Vučinić Napoli Juventus Serie A italija italijansko prvenstvo Foto: EPA Vučinić Aronica Napoli Juventus Serie A italija italijansko prvenstvo
Juventus se je na zaostali tekmi 11. kola Serie A pri Napoliju vrnil po zaostanku z 1:3 in z golom Simoneja Pepeja odnesel remi (3:3). Marek Hamšik je za domače, ki so igrali brez prvega strelca Edinsona Cavanija, zapravil tudi enajstmetrovko. V Italiji te dni kljub vsemu odmeva povsem druga zgodba: spopad dveh Rominih Argentincev Pabla Osvalda in Erika Lamele. "Kriv" naj bi bil Diego Maradona.
Oglej si celoten članek

Vodilni Juventus je zasledovalcem v Serie A spet pokvaril veselje ob morebitnem prvem ligaškem porazu, saj se je na tekmi proti Napoliju vrnil po zaostankih z 0:2 in 1:3, na koncu pa z golom Simoneja Pepeja osvojil točko in se (nepremagan) še dodatno odlepil od AC Milana in Udineseja.

Sinjemodri so na glasnem San Paolu igrali brez poškodovanega "matadorja" Edinsona Cavanija in Marek Hamšik je zapravil veliko priložnost za vodstvo, ko je moral v 15. minuti dvakrat izvajati strel z bele točke, po prvem uspešnem pa je drugega poslal pod oblake. Slovak se je kljub vsemu odkupil za zgrešeno in že čez nekaj minut zadel za vodstvo, ko ga je prosti strel Ezequiela Lavezzija našel v sredini kazenskega prostora, Hamšik pa je v padcu zadel z glavo. Makedonca Gorana Pandeva je vratar Gianluigi Buffon dvakrat še uspel zaustaviti, a po novem briljantnem prodoru Lavezzija je nevarni Pandev, Cavanijeva menjava, le zmogel zatresti mrežo za 2:0.

Alessandro Matri je Juventus vrnil v igro kmalu po začetku nadaljevanja, ko je Arturo Vidal neoviran prodrl in mu podal za znižanje na 2:1. Nov zadetek Napolija ni prihajal dolgo, saj je Pandev izvrstno zaustavil težko žogo in jo mojstrsko poslal mimo Buffona. 3:1. Tudi novo vodstvo z dvema goloma prednosti ni uničilo volje nogometašem stare dame, ki so pripravili epski finiš tekme. Paragvajec Marcelo Estigarribia je zabil svoj prvi gol po prihodu v Italijo, ko je ustavil podajo Matrija in z robom kopačke poslal žogo pod vratarja Morgana De Sanctisa, Bianconeri pa so izenačili v 79. minuti tekme, ko je žoga srečno prišla do Simoneja Pepeja, nekdanji član Udineseja pa je zabil svoj tretji gol na zadnjih treh tekmah, ki je bil dovolj za veliko točko.

Spor Osvaldo-Lamela "zakrivil" Maradona

Španska spletna stran El Confidencial razpolaga s podrobnostmi o vročem spopadu Rominih Argentincev Pabla Osvalda in Erika Lamele, ki zadnje dni odmeva po Apeninskem polotoku. Oba petelina sta se pomerila po porazu Rimljanov proti Udineseju, ko je Osvaldo (25 let), sicer občasni italijanski reprezentant, šest let mlajšemu Lameli v slačilnici očital eno izmed podaj in mu zabrusil:

"Boljši sem od tebe! To ni River Plate ... Odgovori mi, ko govorim s teboj!" Lamela mu je odvrnil: "Zapri usta, saj nisi Maradona!" Do fizičnega spopada kljub različnim informacijam po poročanju spletne strani ni prišlo, saj so med oba Južnoameričana hitro stopili soigralci. Trenerja Luisa Enriqueja je eden najizkušenejših članov moštva, še en Argentinec Gabriel Heinze, poskušal celo prepričati, naj Osvaldu ne izreče napovedane prepovedi igranja na naslednji tekmi, a je Španec ostal neomajen. "Te odločitve sprejemam jaz, bodi tiho in razmišljaj o treningih," naj bi mu zabrusil Enrique kljub temu, da sta na posebnem sestanku oba vročekrvneža zakopala bojni sekiri. Osvaldo naj bi celo razmišljal o povratku v Argentino.

Italijanska liga, zaostala tekma 11. kola:

Napoli : Juventus 3:3 (2:0)
Hamšik (22), Pandev (40, 68); Matri (48), Estigarribia (72), Pepe (79)
Hamšik (Napoli) je v 15. minuti zapravil enajstmetrovko.

Padel Azovmaš: "Pomembna le zmaga!"
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.