Juve petič zapored prvak

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši torinskega Juventusa so še petič zapovrstjo osvojili naslov italijanskega državnega prvaka in s tem izenačili svoj rekord iz leta 1935.
Oglej si celoten članek

Torinčani so se lahko naslova veselili po razpletu današnje prvenstvene tekme, na kateri je Roma z 1:0 ugnala najbližjega Juventusovega zasledovalca Napoli.

Stara dama, ki je že v nedeljo v gosteh premagala Fiorentino z 2:1, ima tako pred Napolijem nedosegljivih 12 točk prednosti, saj so do konca serie A le še trije krogi. Napoli pa ima na drugem mestu le še dve točki pred Romo, ki ji je danes zmago zagotovil Radja Nainggolan z zadetkom v 89. minuti.

Še konec oktobra je bil Juve 12. na lestvici, za prvim mestom pa je zaostajal 11 točk. A od takrat dalje je osvoji 73 od možnih 75 točk. Na 25 tekmah je 24-krat zmagal, do remija pa je prišla le Bologna, ki je februarja doma odigrala 0:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.