Juve pobegnil Romi, Inter spet izgubil

Foto: EPA Pirlo Empoli Juventus Foto: EPA Pirlo Empoli Juventus Foto: EPA Morata Empoli Juventus Foto: EPA Higuain Callejon Napoli Roma Foto: EPA Higuain Callejon Napoli Roma Foto: EPA De Ceglie Parma Inter Foto: EPA Mazzarri Parma Inter
Juventus je slavil v Empoliju (0:2) in izkoristil poraz Rome, ki je izgubila na "sončnem derbiju" v Neaplju (2:0). Inter je izgubil v Parmi (2:0) in domačim omogočil pobeg z dna lestvice.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Juventusa so z zmago v Toskani (0:2) pozabili na sredin spodrsljaj pri Genoi, ko so varovanci Massimiliana Allegrija zabeležili prvi letošnji prvenstveni poraz. Obenem so spet pobegnili Romi, ki je po neprepoznavni predstavi zasluženo klonila pri Napoliju (2:0). Inter še naprej niza slabe izide, tokrat ga je ugnala Parma, ki je tako zmagala šele drugič v tej sezoni (2:0). Stolček trenerja Walterja Mazzarrija se že močno trese.

Juve do zmage v 2. delu

Empoli je doma odigral dober prvi polčas, v katerem je Juventus zapretil le dvakrat, obakrat prek Artura Vidala. Prvič je Čilenec meril mimo vrat, v drugo pa je bil na mestu vratar Davide Bassi. Domači so bili zelo blizu vodilnega zadetka, ko je Piotr Zielinski namučil Gigija Buffona.

V drugem delu so Bianconeri pritisnili, Claudio Marchisio je prvi zapretil. V 61. minuti pa je Juve prišel do željenega vodstva, s prostega strela je bil natančen Andrea Pirlo. Domači so skušali odgovoriti prek Massima Maccaroneja, toda v 72. minuti je bila zmaga gostov praktično že pod streho, ko je Álvaro Morata natančno zaključil protinapad po podaji Carlosa Téveza. Do konca bi Tévez in Pirlo lahko še oplemenitila zmago Juventusa, a je ostalo pri rezultatu 0:2.

Sončni derbi Napoliju

Nogometaši Rome so imeli pred desetim kolom popolnoma enak izkupiček kot "stara dama" iz Torina, po porazu v Neaplju (2:0) pa so aktualnim prvakom dovolili, da jim ponovno pobegnejo za tri točke. Napoli je bil na San Paolu izrazito boljši tekmec, domači so zadeli že v tretji minuti, ko je Gonzalo Higuaín z atraktivnim strelom pospravil v mrežo odbitek po udarcu Lorenza Insigneja. V prvem polčasu so domači povsem prevladovali, José María Callejón in Marek Hamšik sta stresla tudi prečko gola Morgana de Sanctisa.

Roma je bila v drugem polčasu malce bolj aktivna v napadu, a Napoli je bil še naprej bolj nevaren. Tako je Radja Nainggolan moral reševati sinove volkulje na golovi črti po strelu Callejóna, nekdanji igralec Reala pa je zmago domačinov končno zapečatil v 85. minuti, ko je ohranil mirnost v kazenskem prostoru.

Mazzari z nogo in pol že "na cesti"

Inter je v "luksuzni provinci" slabo začel, že v peti minuti je predložek Andree Rispolija prek črte gola Samirja Handanovića potisnil Paolo de Ceglie. Gostje so skušali odgovoriti prek Joela Obija, a je njegov poskus ustavil Antonio Mirante, to pa je bil tudi edini omembe vredni strel Interja v prvih 45 minutah.

V drugem delu je za goste mimo vrat meril Zdravko Kuzmanović, lepo priložnost pa je po podaji Maura Icardija zapravil tudi Rodrigo Palacio, ki še vedno čaka na svoj prvi gol v letošnji sezoni. Da to ne bo Interjev dan je pokazal tudi strel Matea Kovačića, ki je zadel vratnico, v 76. minuti pa je De Ceglie s svojim drugim golom, med nogama Handanovića, zapečatil zmago Parme. Handanović je vso tekmo branil za Inter, Rene Krhin je ponovno ostal na klopi.

Serie A, 10. kolo:

Napoli : AS Roma 2:0 (1:0)
Higuaín 3., Callejón 85.

Empoli : Juventus 0:2 (0:0)
Pirlo 61., Morata 72.
RK: Tonelli (Empoli) 95.

Parma : Inter 2:0 (1:0)
De Ceglie 5., 76.
Handanović je igral vso tekmo, Krhin (oba Inter) je bil na klopi.

Chievo : Sassuolo 0:0 (0:0)
Birsa je igral vso tekmo, Lazarević in Cesar (vsi Chievo) sta bila na klopi.

Sampdoria : Fiorentina 3:1 (2:1)
Palombo 27., Rizzo 43., Éder 78.; Savić 45.
Rodríguez (Fiorentina) je v 32. minuti zapravil enajstmetrovko.
Iličić je igral vso tekmo, Kurtić (oba Fiorentina) je bil na klopi.

Torino : Atalanta 0:0 (0:0)

Udinese : Genoa 2:4 (2:2)
Di Natale 1., Widmer 41.; Marchese 21., Falque 24., Matri 54., Kučka 87.

AC Milan : Palermo 0:2 (0:2)
Zapata 23./ag, Dybala 26.
Anđelković (Palermo) je igral vso tekmo.

Ponedeljek ob 19.00:
Cesena - Hellas Verona

Ob 21.00:
Lazio - Cagliari

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.