Juve zabil pomemben gol, Borussia zmagala v gosteh

Foto: Epa
Foto: Epa
Stara dama zaspala na začetku obeh polčasov. Na koncu je izvlekla soliden izid s porazom 1:2.
Oglej si celoten članek

V Portu je domači klub gostil Juventus, nogometaši iz Torina so pred prvim dvobojem veljali za favorite v boju za četrtfinale. A gostitelji so povedli že na začetku druge minute. Veliko napako je storil Rodrigo Bentancur, ki je žogo vračal svojemu vratarju Wojciechu Szczesnyju, a to storil tako slabo, da je bil pred Poljakom pri žogi napadalec Porta Mehdi Taremi. Iranec je odločno krenil v dvoboj s čuvajem mreže in žogo poslal v mrežo. 

Juve je nato diktiral tempo, a do pravih priložnosti ni prihajal, Portugalci so se uspešno branili. Povsem neviden je bil tudi prvi zvezdnik Juventusa Cristiano Ronaldo. Stara dama je v 34. minuti ostala še brez kapetana Giorgia Chiellinija, ki je poškodovan zapustil zelenico.

Italijani so prvič resneje na gol streljali šele v 41. minuti, ko je po gneči v šestnajstercu domačih s škarjicami poizkusil Adrien Rabiot, vratar Agustín Marchesín pa je s parado žogo odbil. A zadetek tako ali tako ne bi veljal, saj so sodniki ocenili, da je Ronaldo oviral pogled Argentincu in dosodili prepovedan položaj.

Nato pa je sledil nov šok za goste. Že po 20 sekundah drugega polčasa so znova prejeli zadetek. Po desni strani je Juventusovi obrambi pobegnil Wilson Manafá, podal pred peterec, kjer je žogo pričakal Malijec Moussa Marega in jo drugič na tekmi poslal za Szczesnyjev hrbet.

Foto: Epa Moussa Marega

Poljak se je nato izkazal v 51. minuti. Ob neodločnih igralcih Juvetusa se je v šestnajsterec sprehodil Sérgio Oliveira, streljal na 14 metrih, a preveč po sredini, Szczesny je poizkus uspel odbiti z roko. Na drugi strani Italijani niso prihajali do strelov. Šele v 66. minuti je od daleč streljal Bentancur, žoga je švignila nad prečko. Enak izplen je vknjižil Danilo, ki je s podobne razdalje sprožil tri minute kasneje.

V 70. minuti je sledila prva lepša priložnost gostov. Ronaldo je podal z leve v kazenski prostor, kjer je do strela prišel Federico Chiesa, Marchesín je s skokom v svojo levo uspel odbiti okroglo usnje. Szczesny je ujel močan strel Oliveire v 74. minuti.

Italijani so se v igro vrnili v 82. minuti. Po levi strani je pobegnil Rabiot, podal čez celoten šestnajsterec, pritekel je Chiesa in s prve zadel za tako pomemben gol v gosteh. V sodnikovem dodatku je v kazenskem prostoru padel Ronaldo, a želene enajstmetrovke ni dobil.

Srečen gol za domače, preobrat gostov

V Andaluziji je Sevilla gostila dortmundsko Borussio, ki se je enako kot Juventus hitro znašla v zaostanku. V sedmi minuti je namreč strel proti gostujočim vratom z 18 metrov poslal Suso, vratar Marwin Hitz je že padal in bi verjetno ukrotil poizkus 27-letnega Španca, a je pred njim posredoval branilec Mats Hummels. Ta je preusmeril let žoge, ki je nato poletela preko nemočnega čuvaja mreže.

A Nemci so znali odgovoriti. V 19. minuti se je po na videz nenevarni akciji za strel s 25 metrov odločil Mahmoud Dahoud in izjemno zadel zgornji levi kot domačega gola.

Nato je udaril še čudežni deček norveškega nogometa. Dvajsetletni Erling Braut Håland je v kazenskem prostoru domačih izmenjal dvojno podajo z vrstnikom Jadonom Sanchom, prišel sam pred vratarja in zadel za 1:2.

Foto: Epa Erling Braut Håland

Norvežan je v polno nameril tudi ob koncu prvega polčas. Na sredini igrišča je žogo izgubil Papu Gomez, ki je v zimskem prestopnem roku po sporu s trenerjem Gian Pierom Gasperinijem zapustil Atalanto in okrepil Sevillo, Nemci so krenili v protinapad. Marco Reus je na meji kazenskega prostora podal na desno do izjemnega Skandinavca, ta pa je brez težav poskrbel za 1:3. Borussia je štirikrat sprožila na gol tekmeca in dosegla tri gole.

Sevilla je blizu zadetka prišla v 74. minuti, ko se je po prostem strelu Óscarja Rodrígueza zatresla vratnica. Slednji je v igro vstopil le dve minuti prej. Isti igralec se je izkazal deset minut kasneje, ko je znova izvajal prekinitev, njegovo podajo pa je izkoristil še en rezervist Luuk de Jong za 2:3.

Liga prvakov, osmina finala:

Porto : Juventus  2:1* (1:0)
Taremi 2., Marega 46.; Chiesa 82.

Sevilla : Borussia (D)  2:3 (1:3)
Suso 7., de Jong 84.; Dahoud 19., Haaland 27., 43.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.