Juventus v polfinalu doma izenačil v 97. minuti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Roma z rahlo prednostjo, Juventus v izdihljajih tekme do neodločenega izida.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Juventusa in Seville so se na prvi polfinalni tekmi evropske lige razšli z neodločenim izidom 1:1. Roma pa je v drugem polfinalnem obračunu z 1:0 premagala Bayer Leverkusen. Povratni tekmi bosta prihodnji četrtek.

V evropski ligi je tako še vedno v igri italijanski finale, ali pa sedma lovorika za Sevillo in prvi trenerski naslov nekdanjega španskega reprezentanta Xabija Alonsa z Bayerjem.

Juventus je v Torinu gostil Sevillo, najuspešnejši klub tega tekmovanja. Uvod je bil živahen z obeh strani, lepše priložnosti pa je imela andaluzijska zasedba, ki je povedla v 26. minuti, ko je z 12 metrov neoviran zadel Youssef El-Nesyri. Tudi sicer je bila španska ekipa nevarnejša do konca polčasa, vendar na odmor odšla le z 1:0.

Torinčani so tudi s hitro opravljenimi menjavami iskali pot do izenačenja, vendar so Španci zelo dobro zapirali vse dohode proti svojim vratom. V 88. minuti so domači še neuspešno zahtevali najstrožjo kazen, v 97. minuti pa so v zadnji akciji tekme izenačili, ko je po kotu z glavo zadel Federico Gatti po podaji Paula Pogbaja.

V Rimu je Roma, zmagovalka lanske konferenčne lige, Bayer, ki bo do konca sezone pogrešal napadalca Karima Bellarabija zaradi poškodbe, pričakala z le enim evropskim porazom na zadnjih 25 tekmah na domačem stadionu.

Prvi polčas je ob bolj ali manj enakovredni igri minil brez zadetkov, v drugem pa so niz neporaženosti Rimljani podaljšali po zaslugi zadetka Edoarda Boveja, ki je zadel v 63. minuti.

Finale bo 31. maja v Budimpešti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.