Juventus zahteva odvzeti pokal za 2006

Foto: Žurnal24 Bodo Del Pieru in druščini vrnili naslov? (Foto: Reuters)
Italijanski nogometni velikan, Juventus iz Torina, spet zahteva odvzeti naslov iz leta 2006, ki mu je bil odvzet zaradi razvpitega manipulacijskega škandala in dodeljen milanskem Interju.
Oglej si celoten članek

Iz kluba so na italijansko nogometno zvezo že naslovili ustrezno zahtevo, da jim ta vrne odvzeti naslov.

"Obstajajo pravila, ki jih je treba spoštovati. Juventus ne bo zahteval obnove starih procesov, a imamo pravico do naslova 2006," je v intervjuju za časnik La Stampa povedal novi predsednik Fiata, glavnega delničarja Juventusa, John Elkann.

Pri Juventusu še vedno trdijo, da so jih kaznovali strožje kot druge klube, ki so bili vpleteni v isti škandal. Trdijo tudi, da je bil v škandal vpleten tudi Inter, proti kateremu ni bila izrečena nobena kazen, zato zahtevajo vrnitev Scudetta. V Milanu temu nasprotujejo.

V Neaplju še vedno poteka proces proti 37 glavnim krivcem v nogometni aferi. Med njimi je tudi nekdanji športni direktor Juventusa Luciano Moggi. Njegovi odvetniki so prav v teh dneh sodišču izročili izseke posnetkov telefonskih pogovorov, ki obremenjujejo zdajšnjega predsednika Interja Massima Morattija, ki je imel v obdobju škandala intenzivne kontakte s takratnim koordinatorjem sodniške organizacije Paolom Bergamom. Prav to naj bi bil eden od razlogov, da se Juventusu vrne naslov.

Iz Torina pa prihaja tudi novica, da bo vodenje kluba spet prevzela družina Agnelli, ki praktično poseduje avtomobilskega giganta Fiat in tudi Juventus. Po sezoni naj bi Francoza Jeana Clauda Blanca zamenjal 34-letni Andrea Agnelli, Blanc pa bo po novem generalni direktor kluba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.