Juventus znova pred Handanovića

Foto: Reuters bologna milan ibrahimović Foto: EPA bologna milan seedorf abbate Foto: EPA bologna milan seedorf abbate Foto: EPA bologna milan ibrahimović Foto: EPA bologna milan di vaio
Roma in Juventus sta se v ponedeljek na derbiju 14. kola Serie A v večnem mestu razšla brez zmagovalca (1:1). Gianluigi Buffon je staro damo, ki je s točko na lestvici znova prehitela Udinese Samirja Handanovića, pred porazom rešil z ubranjeno enajstmetrovko Francescu Tottiju. Slovenski derbi med Udinesejem in Chievom je z 2:1 dobil Sarma.
Oglej si celoten članek

Igralci Juventusa tudi po 14. kolu Serie A ostajajo brez poraza, za kar pa se lahko v veliki meri zahvalijo predvsem svojemu vratarju Gianluigiju Buffonu. Sloviti Gigi je namreč v 63. minuti pri izidu 1:1 ubranil enajstmetrovko kapetanu Rome Francescu Tottiju.

Stara dama se je z novo točko vrnila na prvo mesto pred Udinese našega Samirja Handanovića. Srečanje se je sicer začelo sanjsko za Romo, ki je povedla že v šesti minuti. Totti je podal pred vrata, kjer je do strela prišel Daniele De Rossi in tudi zatresel mrežo, potem ko je bil na golovi črti nespreten Arturo Vidal. Gostje iz Torina se po prejetem zadetku niso zmedli in so prevzeli vajeti igre v svoje roke, toda na izenačenje so morali čakati vse do 61. minute, ko je izenačil Giorgio Chiellini. Kot smo že zapisali, je imela Roma dve minuti kasneje izjemno priložnost za novo vodstvo, toda Buffon je bil uspešnejši od Tottija.

Sarmi slovenski derbi

Slovenski derbi med Udinesejem in Chievom se je razpletel v prid Samirja Handanovića. Sarma, ki je seveda branil vso tekmo, in druščina so proti Boštjanu Cesarju, ki je v gostujoči obrambi deloval vso tekmo, in Bojanu Jokiću, ki je vse skupaj spremljal s klopi, slavili z 2:1.

Bologna je brez Reneja Krhina na domačem stadionu prišla do točke z Milanom, za katerega sta gola zabila Clarence Seedorf in Zlatan Ibrahimović z 11-metrovke.

Jojo in Fiorentina? "Izmišljotina"

Prekaljeni Romun Adrian Mutu jo je s svojo Sieno zagodel Palermu, saj je dosegel edini gol na tekmi. Josip Iličić je igral vso tekmo, Armin Bačinović zamenjan (že) v 34. minuti, česar nikakor ni prenesel odobravajoče. V italijanskih medijih so se pojavile nove govorice o Iličića v Fiorentino, a to njegov agent zanika. Amir Ružnić je po poročanju spletne strani Mediagol.it, ki spremlja dogajanje v nogometnem klubu Palermo, zavrnil tovrstne govorice. "Iličić je odličen nogometaš, zato ni čudno, da se v povezavi z njim pogosto pojavljajo takšne govorice, ki pa so v tem primeru novinarska izmišljotina," je pisanje, da naj bi Iličić prestopil v vrste vijoličastih, zanikal Ružnić.

Za Iličića naj bi se sicer že dolgo časa zanimala kopica najbuglednejših italijanskih in angleških klubov, vendar pa je trenutno visoka odškodnina tista, ki nekdanjemu nogometašu Interblocka in Maribora preprečuje, da bi prestopil v kakšnega od evropskih nogometnih velikanov. Fiorentina bo z Iličićevim mentorjem Deliem Rossijem v soboto gostovala pri Interju, medtem ko bodo rožnati Siciljci gostili Ceseno.

Silva: "Če hoče zmagovati, naj Tévez pride k Milanu!"

AC Milan bo očitno naslednji klub problematičnega Argentinca Cárlosa Téveza, a oba kluba, tako Milan kot Manchester City, imata svoje zahteve, od katerih ne popuščata niti za ped. Medtem, ko si Milan želi zgolj posojo, želi City Téveza po hitrem postopku prodati, a ne poceni. Milanov branilec Thiago Silva vabi argentinskega virtuoza: "Tévez je kakovosten nogometaš, vse ekipe na svetu si ga želijo. Če ga Milanu uspe dobiti, potem bo razliko delal tudi za nas. Če si želi igrati v enem izmed velikanov, in če si želi osvojiti vse, potem naj pride k nam. Pričakujemo ga z odprtimi rokami."

Italijanska liga, 14. kolo:

Lecce : Lazio 2:3 (1:1)
Di Michele (12), Ferrario (59); Klose (28, 87), Cana (48)

Siena : Genoa 0:2 (0:0)
Rossi (57), Palacio (90/11-m)
Valterja Birse (Genoa) ni bilo v ekipi.

Inter Milan : Fiorentina 2:0 (1:0)
Pazzini (41), Nagatomo (49)

Palermo : Cesena 0:1 (0:0)
Mutu (63)
RK: Munoz (64/Palermo)
Josip Iličić je za Palermo odigral vso tekmo, Armin Bačinović pa je bil zamenjan v 34. minuti.

Atalanta : Catania 1:1 (0:1)
Tiribocchi (71); Legrottaglie (18)
RK: N.F. Spolli (Catania, 43)

Bologna : Milan 2:2 (1:1)
Di Vaio (11), Diamanti (73); Seedorf (16),
Ibrahimović  (71/11-m)
Reneha Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Cagliari : Parma 0:0

Udinese : Chievo 2:1 (0:0)
Di Natale (67), Basta (79); Paloschi (83)
Samir Handanović (Udinese) je branil vso tekmo.
Boštjan Cesar (Chievo) je odigral vso tekmo, Bojan Jokić (Chievo) je
sedel na klopi.

Novara : Napoli 1:1 (0:0)
Radovanović (70); Dzemaili (84)

AS Roma : Juventus 1:1 (1:0)
De Rossi (6); Chiellini (61)
Francesco Totti (Roma) je v 63. minuti zapravil enajstmetrovko.

Thiago Silva lancia un segnale forte a Carlitos Tevez: "Se vuoi vincere vieni al Milan". Il totem della difesa rossonera interviene sul nome del giorno su cui si è avventato anche il Psg di Leonardo. Dice Thiago Silva: "Tevez è un giocatore di qualità, tutte le squadre al mondo lo vorrebbero e se il Milan riesce a prenderlo farà la differenza anche per noi".

Deve venire da noi perché lo aspettiamo a braccia aperte e sicuramente farà la differenza

a braccia aperte — Tevez, attaccante argentino del Manchester City, a gennaio cambierà squadra e ha già un accordo con la società rossonera che, parole del suo agente, vuole a tutti i costi. Thiago Silva al sudamericano regala consigli utili. "Se vuole giocare in una grande che vuole vincere tutto - spiega il brasiliano -, deve venire da noi. Lo aspettiamo a braccia aperte e sicuramente farà la differenza. La rivalità tra argentini e brasiliani? C'è ed è molto grande, ma solo i
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.