Juvetu mestni derbi na zadnji tekmi brez Conteja

Foto: EPA Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA Pogba Santana Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA Vučinić Glik Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA Vučinić Ogbonna Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA Giaccherini Darmian Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA Pogba Meggiorini Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA Marchisio Pogba Pirlo Vučinić Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga Foto: EPA Marchisio Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA Marchisio Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA Juventus Torino Serie A mestni derbi Italija liga prvenstvo Foto: EPA El Shaarawy Catania AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Catania AC Milan Almiron Constant Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Boateng Catania AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Boateng Catania AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo Foto: EPA Boateng El Shaarawy Catania AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo
AC Milan je z dvema goloma Stephana El Shaarawyja slavil na gostovanju pri Catanii in odprl 15. kolo v Serie A (3:1). Na klopi Sicilijancev je prvič sedel mladi slovenski reprezentant Maks Barišič. Juventus je na edini sobotni tekmi v mestnem derbiju premagal Torino (3:0). Še en slovenski obračun v nedeljo: Inter-Palermo.
Oglej si celoten članek

Dva zadetka Claudia Marchisia in še en Sebastiana Giovinca so Juventusu prinesli zmago na mestnem derbiju proti Torinu, potem ko je ekipa slovenskega reprezentanta Valterja Birse večino tekme odigrala z desetimi igralci. Zaradi divjega starta je v 36. minuti pordečel Poljak Kamil Glik.

Stara dama je z zmago povišala svojo prednost na vrhu lestvice že na pet točk pred drugouvrščenim Napolijem, ki v nedeljo gosti Pescaro. Birsa je celotno tekmo spremljal s klopi in lahko videl, kako je Andrea Pirlo pet minut po izključitvi Glika zapravil še najstrožjo kazen, ki jo je Juve dobil po igranju z roko Migjena Bashe.

Pirlo je streljal preko gola Jeana-Francoisa Gilleta, je pa mrežo mestnih sosedov v 57. minuti s svojim prvih od dveh zadetkov uspel zatresti rojeni Torinčan Marchisio, ki je po lepi podaji Giovinca z glavo zabil svoj drugi gol sezone.

Bendtner še čaka na svoj prvenec

Giovinco se je med strelce v 67. minuti vpisal tudi sam, ko se je uspel osvoboditi pritiska Danila D'Ambrosia in z lepim strelom premagal Gilleta. Belgijski vratar je še uspel ustaviti poskusa Paula Pogbaja in Nicklasa Bendtnerja, ki po prihodu iz Arsenala še vedno čaka na svoj prvenec.

Derbi je s svojim drugim golom večera zaokrožil Marchisio, ki je šest minut pred iztekom rednega dela izkoristil izvrstno podajo Mirka Vučinića s prsmi in zabil za končnih 3:0. To je bila tudi zadnja ligaška tekma, ki jo je s klopi Juventusa vodil pomočnik Angelo Alessio, saj se po nekajmesečni kazni že za naslednji obračun proti Palermu vrača prvi trener Antonio Conte.

Tudi Barišič se je moral prikloniti faraonu

Prvi strelec lige Stephan El Shaarawy je s svojim 11. in 12. golom sezone prinesel zmago AC Milanu na težkem gostovanju pri Catanii. Sicilijanci so povedli z zadetkom Nicole Legrottaglieja, a so se Rossoneri po izključitvi Pabla Barrientosa v drugem delu vrnili z dvojčkom "Il Faraoneja" in golom Kevina-Princa Boatenga.

Foto: EPA Boateng El Shaarawy Catania AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo Catania je povedla v 10. minuti, ko je nekdanji branilec Milana Legrottaglie najvišje skočil po podaji iz kota in zabil žogo mimo vratarja Marca Amelie. V izjemno slabem prvem polčasu je Milan le s težavo sestavil nekaj zaporednih podaj, kljub večji posesti žoge pa si ni pripravil niti ene resnejše priložnosti.

Milan je v drugem polčasu v igro z veliko neumnostjo vrnil Barrientos, ki je po prejetem rumenem kartonu brcnil Antonia Nocerina in bil izključen. El Shaarawy je nato zabil kontroverzen izenačujoči zadetek, saj je bil v trenutku oddaje žoge Robinha verjetno v prepovedanem položaju.

Spektakularna zadetka in velike priložnosti

Je pa Milan kasneje ostal brez dosojene najstrožje kazni, ko je napadalec egiptovskih korenin namesto strela z bele točke dobil le rumeni karton za simuliranje. Boateng je nato v 57. minuti zabil spektakularen gol z razdalje, ki ga je lahko vratar Mariano Andujar zgolj pospremil s pogledom.

Velike priložnosti za 3:1 sta nato zapravila tako Robinho kot Boateng, Urby Emanuelson je zadel vratnico, Boateng pa je zaradi nešportne poteze dobil še rdeči karton. Delo je tako v 92. minuti s fenomenalnim strelom s strani dokončal El Shaarawy, ki je zadel s pomočjo vratnice.

Barišič dočakal svoj trenutek

Z zmago se je Milan povspel že do sedmega mesta na lestvici, potem ko je na začetku sezone še kazalo, da je bitka za najvišja mesta po nizu porazov že izgubljena. Petek je bil velik dan tudi za mladega slovenskega napadalca Maksa Barišiča.

Posojenega člana Luke Kopra je prvič po prihodu na Sicilijo trener Rolando Maran uvrstil v ekipo za tekmo, napadalec slovenske reprezentance do 17 let pa je vseh 90 minut spremljal s klopi za rezervne nogometaše.

Italijanska liga, 15. kolo:

Catania : AC Milan 1:3 (1:0)
Legrottaglie (11); El Shaarawy (53, 90), Boateng (56)
RK: Barrientos (49/Catania); Boateng (90/Milan)
Barišič (Catania) je bil na klopi.

Juventus : Torino 3:0 (0:0)
Marchisio (57, 84), Giovinco (67)
RK: Glik (36/Torino)
Pirlo (Juventus) je v 41. minuti zapravil enajstmetrovko.
Birsa (Torino) je bil na klopi.

Nedelja ob 12.30:
Napoli - Pescara

Ob 15.00:
Bologna - Atalanta
Genoa - Chievo
Inter Milan - Palermo
Lazio - Parma
Siena - AS Roma
Udinese - Cagliari

Ob 20.45:
Fiorentina - Sampdoria

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.