K Unitedu prihaja brazilski talent

Foto: Žurnal24 sport_ferguson_reuters_
Kot poročajo brazilski mediji je 17-letni branilec Dodo, član Corinthiansa, podpisal pogodbo z Manchester Unitedom. Premierligaškemu klubu se bo pridružil februarja prihodnje leto.
Oglej si celoten članek

Brazilsko nogometno moštvo Corinthians iz Sao Paula, ki se je – tako kot večina brazilskih klubov – znašlo v finančnih težavah, se je z evropskim prvakom Manchester Unitedom dogovorilo o prodaji 17-letnega talenta Doda. Mladi nogometaš naj bi se rdečim vragom pridružil za šest milijonov evrov, pišejo lokalni mediji. Po pisanju brazilskih časnikov naj bi bil dogovor že sklenjen. Dodo igra na mestu branilca. Primerjajo ga z Riom Ferdinandom.

Dodo prihaja iz Sao Paula.

 
Dodo je že zapustil Sao Paulo in se bo za dva tedna pridružil treningom Manchester Uniteda. Zatem se bo vrnil v Brazilijo, a bo nato obiskoval Manchester vsake tri mesece, dokončno pa se bo rdečim vragom pridružil februarja 2010. "Glede na to, da za Man United že igra nekaj brazilskih nogometašev, menim, da se bom zlahka prilagodil. To bo zame izjemna izkušnja," je dejal 17-letni Dodo o svojih rojakih – Andersonu , Fabiu in Rafaelu –, ki nosijo dres angleškega prvaka. Dodo, ki velja za enega velikih upov brazilskega nogometa, se je Corinthiansu, klubu, za katerega igra tudi trikratni najboljši nogometaš sveta po izboru Fife Ronaldo, pridružil leta 2007, svojo prvo profesionalno pogodbo pa je podpisal leto pozneje in igra za mesečno plačo 1500 realov (728 ameriških dolarjev). V brazilski prvi ligi za zdaj še ni zaigral, v zadnjem obdobju se je dokazoval predvsem v brazilski reprezentanci do 17 let.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.