KAC po "penalih" pokvaril debi Muršaka

Foto: Saša Despot D'Alvise Chiodo Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot D'Alvise Muršak Thomas Coulombe Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot McBride D'Alvise Coulombe Muršak Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Coulombe Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Ferguson Freeman Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Žiga Pance Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Žiga Eric Pance Chiodo Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Muršak Ratz Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Muršak Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot navijač navijači Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot D'Alvise Reichel Chiodo Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Chiodo D'Alvise McBride Coulombe Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot D'Alvise Coulombe Muršak Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot Coulombe D'Alvise Muršak Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Foto: Saša Despot McBride D'Alvise Thomas Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel
Telemach Olimpija je le prišla do prve domače točke v letošnji sezoni lige Ebel, potem ko je bila proti KAC na domačem debiju trenerja Bojana Zajca in zvezdnika Jana Muršaka blizu tudi dvema. Celovčani so na koncu slavili po izvajanju kazenskih strelov (3:4).
Oglej si celoten članek

Domači debi trenerja Bojana Zajca in zvezdnika Jana Muršaka se je začel sanjsko za oba glavna akterja Telemach Olimpije, saj so zmaji že po 26 sekundah tekme povedli z zadetkom Chrisa D'Alviseja, ki je v mrežo pospravil odbitek po strelu Muršaka. Olimpija je imela premoč, na 2:0 pa ji je uspelo povišati v 17. minuti.

Z igralcem več na ledu je še drugič v večeru zadel D'Alvise, spet pa je bil zraven Muršak, ki je izigral celovško obrambo z Brockom McBridom in podal pred vrata. Na prvi odmor so bolj zadovoljni kljub vsemu odšli gostje, ki so po izključitvi Žige Grahuta znižali prek Thomasa Hundertpfunda. Slednji je vratarja Jerryja Kuhna premagal s strelom od daleč.

Dvojna menjava vratarja KAC

V drugi tretjini je moral KAC kar dvakrat zamenjati vratarja, saj je imel Andy Chiodo težave z opremo, zato ga je za nekaj napadov zamenjal René Swette. Gostje so pretili z izenačenjem, toda Kuhn je bil vedno znova na mestu v vratih zmajev, nič pa ni mogel storiti enajst sekund pred koncem, ko je dobil še drugi gol v zadnjih sekundah. Z izjemnim strelom pod prečko ga je premagal Martin Schumnig.

Zadnji del tekme je Olimpija spet odprla z bliskovitim golom, ko je odbitek po strelu Patricka Coulombeja že v 38. sekundi v mrežo pospravil McBride. Thomas Koch je kmalu pogasil navdušenje v Tivoliju in slabih 15 minut pred koncem izenačil. Kljub priložnostim na obeh straneh se rezultat ni spremenil in tekma se je iztekla v podaljšek, odločitev pa so morali prinesti kazenski streli.

Muršakov gol premalo

Muršak je izvrstno predstavo kronal tudi z zadetkom, ki pa je bil na koncu premalo, saj je ob njegovem drugem zgrešenem strelu zadel Tyler Spurgeon in zmaga je odšla v Celovec. Ljubljančani bodo v nedeljo gostovali pri Znojmu.

Liga Ebel, 9. kolo:

Telemach Olimpija : KAC Celovec 3:4* (2:1, 0:1, 1:1, 0:0)
D'Alvise (1, 17), McBride (41); Hundertpfund (20), Schumnig (40), Koch (46)
* - po kazenskih strelih

Dornbirn : Orli Znojmo 4:5 (1:2, 0:3, 3:0)
Macmillan (7), Aquino (44), Feichtner (47), Kozek (50); Jarušek (13), Pucher (19), Roznik (25), Beranek (33), Bartos (33)

Linz : Dunaj 4:3** (1:0, 1:1, 1:2, 1:0)
Baumgartner (8), Lebler (22), Murphy (58, 61); Fortier (34), Soares (41), Ferland (43)
** - po podaljšku

Gradec : Medveščak 5:4* (0:0, 3:3, 1:1, 0:0)
Latendresse (23), Daoust (31), Vanek (32), Moderer (48); Miller (30), Greentree (30, 39), Buck (59)

Sapa Fehervar : Innsbruck 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Durco (4), Magosi (10), Banham (28), Kovacs (43); Lindner (14), Lemieux (33), Mössmer (53)

VSV Beljak : Red Bull Salzburg 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Hughes (16, 59), Pewal (32), Altmann (48); Keller (19), Di Benedetto (26), Maxwell (40)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • zic
    23:00 5. Oktober 2012.

    žalost in še enkrat žalost, škoda tistih 6 eurov za tole mešanje zraka......pance, mušič, hočevar kot da jih ni....ostali domači …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.