Kac preprečil popoln izkupiček zmajev

Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot zimska klasika bežigrad telemach olimpija kac celovec Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot zimska klasika bežigrad telemach olimpija kac celovec Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot zimska klasika bežigrad telemach olimpija kac celovec Foto: Saša Despot zimska klasika bežigrad telemach olimpija kac celovec derenda Foto: Saša Despot Ice Fest Olimpija Foto: Saša Despot zimska klasika bežigrad telemach olimpija kac celovec Foto: Saša Despot zimska klasika bežigrad telemach olimpija kac celovec
Hokejisti Telemacha Olimpije so na tretji tekmi ledenega spektakla Bežigrad Icefest 2013 morali priznati premoč Kacu iz Celovca (2:4). Zmaji so večino tekme vodili, nato pa v zadnji tretjini prejeli dva zadetka in zabeležilil prvi poraz na Plečnikovem stadionu. Avstrijci tako ostajajo nerešljiva uganka, saj so Ljubljančane letos premagali že štirikrat.
Oglej si celoten članek

Z današnjo tekmo se je končala zimska klasika na bežigrajskem stadionu. Tretja tekma v petih dneh je imela še poseben pomen, saj so z njo zaznamovali 80-letnico prve mednarodne tekme med kluboma obeh držav, predhodnikom Olimpije Ilirijo in Celovčani iz leta 1932. Ob tej priložnosti sta si ekipi nadeli tudi posebne retrodrese.

Slovo Jana Muršaka

Poleg tega se je pred dvobojem od soigralcev in navijačev poslovil Jan Muršak. Igralec, ki je v zadnjih mesecih, ko je prisilni premor v NHL izkoristil za igranje pri ljubljanskem klubu, postal ljubljenec občinstva in prispeval levji delež k uspehom, se vrača v NHL k Detroitu, danes pa je – potem ko je zadnjič zaigral na nedeljski tekmi – le še vrgel prvi plošček na tekmi in dobil poslovilno darilo ljubljanskega kluba: zelene rokavice, z željo, naj jih nosi k rdečemu dresu Detroita.

V ljubljansko-celovškem obračunu pa je bil vložek velik. Ekipi si želita prodreti v zgornji del lestvice; Celovčani so imeli pred današnjim dvobojem pet točk prednosti, Ljubljančani pa tudi neprijeten spomin na prvo tekmo novega leta, ko so prav pri današnjih nasprotnikih igrali odlično, a neučinkovito, in izgubili. V Ljubljani se je na koncu razpletlo enako, po vodstvu po dveh tretjinah je sledil preobrat in Celovčani so zmagali še drugič v enem tednu.

V večjem delu prve tretjine so imeli premoč domači. Vratarja Renéja Swetteta so preizkušali Brock McBride, Ken Ograjenšek in Anže Ropret. A šele ob drugi številni prednosti v 16. minuti so se domači navijači prvič razveselili. Kapetan Aleš Mušič je zadrsal ob ogradi in s strelom iz obrata plošček pospravil v kot vrat Celovčanov.

Zapravljene priložnosti Ljubljančanov

Nadaljevanje je bilo po željah zeleno-belih, saj je Miha Verlič že kmalu na začetku izkoristil zmedo pri nasprotnikih ter spretno povišal na 2:0. A kaj, ko so domači nato z nezbranostjo dovolili tekmecem, da so še v isti minuti znižali, potem ko se je Jerryju Kuhnu plošček odbil pred golom, Kevin Doell pa je poskrbel za znižanje. Celovčani so v drugi tretjini precej časa preživeli na klopi za kaznovane, česar pa Ljubljančani niso znali izkoristiti. Tako ob igralcu več kot tudi, ko so imeli na ledu dva več, prednosti niso izkoristili ter kljub nekaj lepim priložnostim Swette v tem delu ni več klonil.

Vse te zapravljene priložnosti so pustile posledice v zadnjem delu. Ljubljančani so igrali neprepoznavno, za nameček so imeli sami dvakrat igralca manj in so ob drugi kazni tudi prejeli izenačujoči zadetek. A tudi ob izenačenih močeh niso bili več enakovreden tekmec, vse bolj so se umikali v obrambo in vratar Kuhn je bil najbolj zaposlen na ledu. Ni pa mogel preprečiti vsega, tako da so gostje v 57. minuti prišli do vodstva. Domači so sicer še poskušali, tudi brez vratarja ob koncu, kar pa se je spremenilo v še četrti zadetek avstrijske ekipe in potrdilo dokončen poraz domačih.

Liga Ebel, zaostala tekma 32. kola:

Telemach Olimpija : KAC Celovec 2:4 (1:0, 1:1, 0:2)
Mušič (16), Verlič (22), Doell (22, 60), Pirmann (45), Zanoški (57)


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:19 9. Januar 2013.

    poserjem jes tebe

  • 12:19 9. Januar 2013.

    lej cepec medvescak pac nima sans proti olimpiji...<br />kac nam pa ne lezi in to je dejstvo.<br />je blo pa …

  • 07:09 9. Januar 2013.

    Medveščak ste premagali,samo zato ker so vam pustili,da pridete v Playoff,a vi doma to poserjete.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.