Kahn: Guardiola bi imel težave pri Bayernu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji vratar münchenskega Bayerna in nemške reprezentance Oliver Kahn je v kolumni v nemškem Bildu podal svoj pogled na morebitno imenovanje Josepa Guardiole za glavnega trenerja pri bavarskem klubu.
Oglej si celoten članek

"Pep Guardiola je močno pod vplivom Barcelonine nogometne kulture. Ni bil le trener prve ekipe in mladega moštva, ampak je tudi enajst let igral tam. Nima veliko klubov tako močne identitete in značilnosti kot prav Barcelona," je Oliver Kahn začel svoje razmišljanje glede možnega scenarija, da bi na klop münchenskega Bayerna sedel Pep Guardiola, nekdanji trener Barcelone.

"Težko bi se navadil na življenje v klubu, kot je Bayern, če ima tako močne vezi z Barcelonino filozofijo. Tu ne govorim samo o prepreki, ki bi jo predstavljal jezik, samo spomnite se, kako je bilo z Jürgenom Klinsmann. Spremembe, ki jih je želel uvesti on, niso bile dobro sprejete s strani ljudi v klubu," je nadaljeval nekdaj odlični vratar, ki je profesionalno kariero začel pri Karlsruheju.

"Če bi Bayern želel pripeljati Guardiolo, bosta obe strani morali skleniti kompromis. Zakaj ne bi imeli prehodnega leta, ko bi Pep in in Heynckes delala skupaj? Heynckes bi deloval iz ozadja in pomagal zgladiti nesoglasja, ko bi Katalonec počasi vcepljal svoje razmišljanje ekipi," je zanimivo zamisel o sodelovanju sedanjega trenerja Juppa Heynckesa in Guardiole podal Kahn.

"Zdaj potrebujemo pogumne odločitve in sveže ideje, da bi Bayern povedli v novo uspešno obdobje in postavili nove standarde v Evropi," je zaključila vratarska legenda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.