Kaj Ferguson zavida Realu, Milanu ...?

Foto: Žurnal24 Alex Ferguson Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Alex Ferguson in Wayne Rooney Foto: Žurnal24 Alex Ferguson Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: EPA Alex Ferguson Foto: Žurnal24 Alexa Fergusona so trenerji tretjič v njegovi karieri izbrali za najboljšega v l
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson bi, če mu uspe preskočiti Schalke (20:45) in zmagati v finalu Lige prvakov, postal šele drugi trener v zgodovini, ki bi imel tri klubske naslove evropskega prvaka.
Oglej si celoten članek

Manchester United je na poti do svojega četrtega naslova najboljšega kluba v Evropi. Dva so rdeči vragi osvojili z Alexom Fergusonom na klopi (1999, 2008). Škot močno hrepeni po svoji tretji lovoriki. "Moramo preiti na višjo raven. Vedno sem si zastavljal visoke cilje v Evropi, saj zavidam klubom z več naslovi od nas – Realu (9 lovorik v Ligi prvakov, op. a.), Milanu (7), Bayernu (4), Liverpoolu (5), Ajaxu (4). Želimo si v njihovo družbo, tja sodimo,“ je dejal Ferguson za Guardian. Škot bi – če zmaga v Ligi prvakov – postal šele drugi trener s tremi naslovi. Kot prvemu je to z Liverpoolom uspelo Bobu Praisleyju.


Schalke mučijo poškodbe
Ralf Rangnick
, za katerega bo tako kot za Schalke to prvi polfinale Lige prvakov, pred tekmo z Manchestrom nima mirnega spanca. Poleg poškodovanih Huntelaarja, Klugea in Moritza je vprašljiv tudi Höwedes. "Po zadnjem treningu ali na dan tekme se bomo odločili, ali bo Benedikt Höwedes nastopil," pravi Rangnick, ki pa lahko računa na mladega Acuta Učido. Ta bo postal prvi Japonec v polfinalu Lige prvakov. Triindvajsetletnik je pred tekmo z Manchestrom Unitedom dejal, da je počaščen, da bo dobil priložnost na tako pomembni tekmi. Na Manchester pa ima posebne spomine. "Ko sem še živel na Japonskem, sem si po televiziji ogledal veliko tekem Manchester Uniteda," je dejal 23-letnik. "S soigralci bomo dali vse od sebe, da Schalke popeljemo v finale," še pravi Japonec.

"United nista le Rooney in Hernandez"

Rangnick pred torkovo tekmo opozarja na kolektivno nevarnost nasprotnika. "Vemo, da nasprotnik ne sestoji le iz Rooneyja in Hernandeza. Treba je dodati še Parka, Nanija in Giggsa. In če dodate še Evraja, imate šest igralcev, ki imajo izrazito napadalno usmerjenost." Dvainpetdesetletnik verjame v to, da tekma ne bo odločena že po prvem dejanju. "Nič ne bo odločenega jutri (v torek, op. p). Vemo, da je Manchester veliko bolje organizirana ekipa kot Inter, tako da nam ne bo lahko zadeti. Tudi mi bomo poskušali biti kompaktni. Tesen rezultat bi nam pustil odprta vrata za povratno tekmo v Manchestru."

Liga prvakov, polfinale, prva tekma, Gelsenkirchen:


Ob 20.45:
Schalke – Manchester United

Povratni obračun bo odigran 4. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.