Kaj naj se spremeni?

Foto: Žurnal24 Slovenija_Romunija_AFP - main1
Nekaj dni po koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo prihodnje leto v Švici in Avstriji, nas zanima, kaj lahko prinese boljše predstave naših nogometašev. Sodelujte v anketi!
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca je končala kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta prihodnje leto skupaj gostili Avstrija in Švica in ki ga slovenski nogometaši ne bodo videli. Izkupiček je namreč preskromen: dvanajst tekem, tri zmage (dve proti Luksemburgu in doma proti Belorusiji), dva neodločena izida (obakrat z Albanijo in brez zadetkov) in sedem porazov. 31 preizkušenih nogometašev in dva selektorja. Končno 6. mesto med sedmimi reprezentancami v skupini G in padec na 83. mesto Fifine lestvice.


Klemen Lavrič, prvi slovenski strelec v kvalifikacijah © BOBO

 
Tokrat nas zato zanima, kaj naj se po vašem mnenju v prihodnje spremeni v slovenski nogometni reprezentanci oziroma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2010. Ali izbrana vrsta potrebuje novega selektorja ali bi prave spremembe prinesel nov veter v vrhu Nogometne zveze Slovenije, kjer vse od marca 1989 – torej že več kot 18 let in pol – kraljuje Rudi Zavrl ? Je treba še bolj pomladiti reprezentanco, morda zamenjati "reprezentančni" stadion ali pa naj stvari ostanejo take, kot so? Svoje mnenje povejte v anketi.

Slovenska nogometna reprezentanca je tokratne kvalifikacije za prvenstvo stare celine končala klavrno. Na to so z bolj ali manj neučinkovito igro pokazali nogometaši – dobili so 16 golov, sami pa so nasprotnikovo mrežo zatresli le devetkrat, pri čemer jih je s 13 zadetki za Severno Irsko prehitel najboljši strelec kvalifikacij David Healy . Svoje so dodali nekdaj evforični nogometni navijači, ki so v obdobju slovenske nogometne pravljice kot za stavo polnili nogometne stadione, tokrat pa so jih žal praznili. Povprečna igra očitno ni ponudila dovolj motivacije za dveurno postajanje na tribunah ob zelenici.


Ali tudi Matjaža Keka boli glava po predstavah slovenskih nogometašev? © Saša Despot

 
S končnim izkupičkom nista zadovoljna niti kapetan Klemen Lavrič , ki je edini odigral vseh dvanajst tekem in bil s štirimi goli prvi na seznamu petih strelcev za Slovenijo, niti selektor Matjaž Kek , ki je reprezentanco po treh tekmah prevzel od Branka Oblaka in ki po neuspehu ne namerava predati selektorskega stolčka, Zavrl pa mu ga – vsaj za zdaj – nima namena odvzeti. Tudi zato kritike padajo tudi na predsednika NZS, ki bi se lahko odločil za podoben ukrep kot angleški kolegi – en sam odločilen poraz s Hrvaško je odstavil Steva McClarna , zato bi moral pasti tudi Kek. Ljudstvo si želi vrnitev Srečka Katanca , kar bi bila pozitivna poteza tudi za Zlatka Zahoviča , ki pa pravi , da mora nekdanji prvi mož nogometne reprezentance najprej opraviti s svojim strahom pred neuspehom. Spet drugi so prepričani, da celjska Arena Petrol ni pravi nogometni dom in da ne daje prave motivacije, kot naj bi jo Katančevi četi dajala Plečnikova mojstrovina za Bežigradom, ki pa prav tako kot nogometaši še čaka na lepše čase.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.