''Kaj sledi, pravila za pričesko?''

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkači formule po novem med sezono ne bodo več smeli spreminjati vzorca svoje čelade.
Oglej si celoten članek

V sezoni 2015 bo v veljavo stopilo novo pravilo, ki pravi, da dirkači tekom leta ne smejo spreminjati izgleda svoje čelade, saj jih bodo navijači tako lažje identificirali. Sebastian Vettel in Romain Grosjean sodita med aktivne dirkače, ki pogosto spreminjajo koncept čelade, kar pa v prihajajoči sezoni ne bo več mogoče.

''FIA si želi zagotoviti stabilnost, da bodo ljudje lahko identificirali, kdo sedi v dirkalniku. Fenomen menjavanja čelade vsakih nekaj dirk nam ni v pomoč,'' je sporočil predstavnik Mednarodne avtomobilistične zveze.

Odločitev je naletela na mešan odziv, med prvimi pa se je odlasil nekdanji dirkač Alexander Wurz. ''Slišim, da je FIA prepovedala medsezonske spremembe na čeladi. Rad imam doslednost, TODA RESNO? Kaj sledi? Pravila za pričesko?'' je zapisal Avstrijec.

Kakšne bodo kazni za dirkače, ki pravila ne bodo upoštevali, za zdaj še ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:26 17. April 2015.

    RES JE!

  • 08:35 20. Marec 2015.

    F1 je postal en velik dolg cajt!

  • 18:02 17. Marec 2015.

    Citat: " ki pogosto spreminjajo koncept čelade" <br />Kaj pa je koncept čelade? A ni to del zaščitnega oblačila ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.