Kaja Juvan drugič v karieri čez prvo oviro

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska teniška igralka bi v primeru zmage v drugem krogu izenačila svoj najboljši dosežek na turnirju v Melbournu.
Oglej si celoten članek

Kaja Juvan se je drugič v karieri uvrstila v drugi krog odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V prvem dvoboju je s 7:5, 6:1 premagala francosko kvalifikantko Seleno Janicijevic. V drugem krogu jo čaka zahtevna naloga, saj ji bo nasproti stala zmagovalka Wimbledona, Kazahstanka Jelena Ribakina.

Ribakina je bila v prvem krogu boljša od Italijanke Elisabette Cocciaretto s 7:5, 6:3. S Kazahstanko se doslej 22-letnica iz Ljubljane, ki na lestvici WTA zaseda 104. mesto, še ni pomerila. Vsekakor pa bo zmagovalka turnirja na "sveti travi" v sredo predstavljala precej višjo oviro na poti do izenačitve najboljšega nastopa v Melbournu.

Juvan je namreč pred dvema letoma v deželi tam spodaj že igrala v tretjem krogu, tam pa jo je premagala Američanka Jennifer Brady. Ob ostalih dveh nastopih v glavnem delu žreba pa je v letih 2020 in 2022 izpadla po prvem dvoboju.

Tokrat je dobro začela nastope v Melbournu. V zelo tesnem prvem nizu je takoj odvzela servis tekmici, a že v četrti igri prednost izpustila iz rok. Vseeno je v 11. igri znova prišla do breaka in nato po uspešnem začetnem udarcu še do vodstva z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem je Juvan hitro povedla z breakom prednosti, po zdravniškem odmoru 185. igralke lestvice WTA pa je ubranila tri žogice za odvzem servisa tekmice ter povedla s 3:1. Nato je še dvakrat strla tekmico na njen začetni udarec in po uri in 20 minutah vpisala zmago.

"Zelo sem zadovoljna, da mi je uspelo. Prva tekma vedno predstavlja nekaj več stresa, zato sem res vesela, da sem napredovala. Do naslednjega dvoboja imam še en dan, zato se bom lepo spočila in pripravila. Res se veselim še enega dneva v Avstraliji," je na kratko iz Melbourna za Teniško zvezo Slovenije na družbenih omrežjih sporočila Juvan.

Druga slovenska igralka v Melbournu Tamara Zidanšek bo v torek v prvem krogu izzvala drugo nosilko Ons Jabeur iz Tunizije.

* Melbourne, grand slam (49,2 milijona evrov):
- ženske, 1. krog:
Kaja Juvan (Slo) - Selena Janicijevic (Fra) 7:5, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.