Kaka je bil samo pika na i

Foto: Žurnal24 Brazilski zvezdnik Kaka je bil zadnji v nizu neuspešnih poskusov Manchestrovih n
Pred brazilskim zvezdnikom Kakajem so ponudbe najbogatejšega kluba Manchester Cityja zavrnili Španec David Villa, Francoz Thierry Henry in Italijan Gianluigi Buffon.
Oglej si celoten članek
 

Robinho se je opravičil

Prvi zvezdnik Manchester Cityja Brazilec Robinho je nezadovoljen zapustil klubske priprave, ker mu trener Mark Hughes ni pustil, da bi odšel domov v Brazilijo praznovat rojstni dan. Zdaj se je za to potezo opravičil in bo konec tedna že v Angliji. Razjarjeni Hughes ga je kaznoval z odvzemom plače za dva tedna, kar v Robinhovem primeru znese več kot 320.000 evrov.

Denar je veliko, ni pa vse. V to so se v januarskem prestopnem roku prepričali vodilni možje Manchester Cityja. Lovili so velike ribe, zadovoljiti pa se morajo zgolj z majhnimi. Že decembra je Cityjeva delegacija odpotovala v Valencio in tamkajšnjemu klubu ponudila več kot 105 milijonov evrov za napadalca Davida Villo. Vodilni možje španskega prvoligaša s tem niso bili zadovoljni. Zahtevali so dobrih 140 milijonov evrov, na kar pa City ni pristal.

Podobno se je končalo potovanje v Torino. Manchester je bil za najboljšega vratarja vseh časov Gianluigija Buffona pripravljen Juventusu odšteti skoraj 100 milijonov evrov, a se je iz posla umaknil, ko je posumil, da ga želi Juventus izsiljevati. "Nismo bedaki. Prekinili smo pogajanja s tremi igralci, ker so bile zahteve tako njihovih klubov kot igralcev samih nemogoče. V tem prestopnem roku smo videli, da nas želijo klubi ogoljufati, zato smo pogajanja končali. Naš trener Mark Hughes to povsem razume. Vtis, da smo pripravljeni razmetavati z denarjem, nikakor ni točen," je v sredo dejal izvršni direktor Manchestra Gary Cook.

Hughes si je v prestopnem roku želel še Valencijinega Davida Silvo, Unitedovega Carlosa Teveza in takrat še Portsmouthovega Lassana Diarraja, a do pogajanj ni prišlo. Resnejši pa so bili stiki z Barcelono za francoskega napadalca Thierryja Henryja. City je začel pogovore s katalonskim velikanom, prav tako pa tudi z igralčevim agentom Darrenom Deinom. City je ponujal okrog 30 milijonov evrov, a je Henry možnost vrnitve na otok zavrnil že v januarju. Po informacijah iz njegovega tabora se je Francoz pripravljen vrniti po koncu sezone in takrat naj bi City spet poskusil.

Kaj klubu, ki se kopa v denarju, torej še ostane za januar? Pripeljal je Wayna Bridgea iz Chelseaja, Craiga Bellamyja iz West Hama in v sredo še Nigela De Jonga iz Hamburga. Za to je potrošil dobrih 42 milijonov evrov. Hughes je želel iz Chelseaja pripeljati še osrednjega branilca Alexa, a neuspešno. Prav tako ni možnosti za prihod Barceloninega Yaye Toureja, za nameček pa je tudi Everton prižgal rdečo luč za svoja nogometaša Joleona Lescotta in Mikela Arteto. Lahko pa se zgodi, da se bo na stadion Manchestra preselil izkušeni vratar Newcastla Shay Given. Ponudba za dobrih šest milijonov evrov je na Newcastlovi mizi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.