Kako bi se Olimpiji izmuznil Top 16?

Foto: Žurnal24 Napredujejo štiri moštva. Zdi se, da trenutno glede napredovanja najbolj "visi"
Kaj pomeni tisti "skoraj" pri večini omemb Olimpijine uvrstitve v Top 16 Evrolige po petih zmagah? Poigrali smo se s kombinacijami, v katerih primerih bi se Ljubljančanom napredovanje izmuznilo.
Oglej si celoten članek
Lestvica po 7 kolih, skupina D:

1. Panathinaikos 5-2
2. U. Olimpija 5-2
3. Efes Pilsen 4-3
4. AJ Milano 3-4
5. Valencia 3-4
6. CSKA 1-6

Poigrali smo se s kombinacijami, v katerem primeru se Union Olimpija ne bi uvrstila med najboljših 16 ekip Evrolige. Prvi pogoj je, da "morajo" izbranci Jureta Zdovca vse tri tekme do konca prvega dela (Panathinaikos v gosteh, CSKA doma in Valencia v gosteh) izgubiti. Ostala moštva pa ...

CSKA
Matjaž Smodiš in druščina zmajev v nobenem primeru ne morejo več prehiteti, saj ostajajo pri eni zmagi, do konca pa so še tri kola.

AJ Milano
Z zadnjo zmago v Stožicah so se Ljubljančani najverjetneje znebili še italijanskega tekmeca. Milančani imajo tri zmage, da bi prehiteli Olimpijo, pa bi morali dobiti vse tri tekme do konca prvega dela, ker imajo zmaji od njih boljše medsebojno razmerje. Z Efes Pilsnom in Valencio igrajo doma, gostujejo pa pri Panathinaikosu.

Še enkrat podoživite četrtkovo veličastno zmago z Milanom in navijaško norišnico.
Power Electronics Valencia
Španci imajo tri zmage. Olimpijo bi lahko prehiteli že z dvema novima zmagama, vendar le če zmaje doma v zadnjem kolu rednega dela premagajo več kot za štiri točke, kolikor so v Stožicah slavili zeleno-beli. Valencia do konca igra še s CSKA in Armanijem v gosteh ter z Olimpijo doma.

Efes Pilsen
Turki imajo trenutno celo zmago manj od Ljubljančanov, v zadnjem kolu so izgubili pri Valencii. Ob morebitnem enakem točkovnem izkupičku pa imajo pred Olimpijo prednost zaradi boljšega medsebojnega razmerja v obeh tekmah. Turki se bodo pomerili še z Armanijem in CSKA v gosteh ter Panathinaikosom doma.

Panathinaikos
Grki imajo tako kot Union Olimpija pet zmag, z zmaji, ki so Panathinaikos v Stožicah premagali s 85:84, se bodo pomerili naslednji teden. Nato pa jih čakata še tekmi z Efes Pilsnom v gosteh in Armanijem doma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.