Kako je Allen razmetal 150 milijonov...

Foto: EPA
Foto: EPA
Matt Barnes, nekdanji soigralec Allena Iversona, je razkril, kako je legendarni košarkar Philadelphie na večer razmetal tudi od 30 do 40 tisoč dolarjev.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA allen iverson matt barnes Upokojeni zvezdnik lige NBA Allen Iverson je v svoji karieri zaslužil več kot 150 milijonov dolarjev, pred leti pa so začele krožiti govorice, da je eden najboljših branilcev vseh časov bankrotiral.

Iverson velja za velikega ljubitelja iger na srečo, vpogled v nepremišljeno razmetavanje z denarjem pa je ponudil njegov nekdanji soigralec Matt Barnes.

''Iverson mi je prvi pokazal, kako NBA igralci zapravljajo v striptiz klubih. Fant je šel 'na polno'. Zmetal je toliko denarja, da sem ga včasih z nogo nagrabil nazaj pod stol, bodisi zase bodisi za nadaljnjo razmetavanje. Vsakič je zmetal 30 do 40 tisoč dolarjev. Mislil sem si 'pa ti veš, kaj lahko jaz naredim s tem denarjem','' je povedal košarkar Los Angeles Clippers, ki se je takrat šele uveljavljal v ligi NBA.

Večina profesionalnih športnikov v ligi NBA in NHL se po koncu kariere sooča s finančnimi težavami, bankrotira jih več kot 60 odstotkov. Glavni razlog je finančna nepismenost, pojasnjuje Miha Urek, direktor programa Play Smart.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.