Kako je Messi sprl Ibro in Guardiolo?

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred sobotnim derbijem angleške Premier League na dan znova prihajajo podrobnosti o razpadu odnosa med Pepom Guardiolo in Zlatanom Ibrahimovićem.
Oglej si celoten članek

Težko pričakovani derbi angleške Premier League, ko se bosta na Old Traffordu pomerila Manchester United in Manchester City, ni zanimiv le zaradi burnega rivalstva obeh najbolje plačanih trenerjev na svetu, temveč tudi zaradi turbulentne sezone, ki jo je pod taktirko takratnega trenerja Pepa Guardiole na Camp Nouu preživel Zlatan Ibrahimović.

''Guardiola ni človek,'' je pred štirimi leti izjavi napadalec rdečih vragov, ki svojega nekdanjega šefa ne imenuje z imenom ali priimkom, ampak ''filozof''. Vse se je začelo leta 2009, ko se je Ibrahimović za 66 milijonov evrov preselil v katalonsko prestolnico. 
Napadalec je v dresu Barcelone nemudoma upravičil visoko odškodnino in se na prvih sedmih tekmah kar sedemkrat vpisal med strelce, kmalu zatem pa so se odnosi med nogometašem in trenerjem začeli krhati. Ibrahimović je leto kasneje že igral na posoji pri AC Milanu.

Švedski napadalec je v svoji avtobiografiji razkril, da se je v ozadju nesoglasij s trenerjem skrival Lionel Messi, ki se je ob Ibrahimoviću začel počutiti vse bolj ogroženega. 

''Messi je začel govoriti. Lionel Messi je izjemen. Popolnona izjemen. Barçi se je pridružil pri 13 letih. Zrasel je v tej kulturi in nima težav s tem šolskim sranjem,'' je zapisal Ibrahimović in dodal, da je bilo v Barçini garderobi kot v šolski učilnici. ''Jaz sem prišel in dosegel več golov od njega. Guardioli je rekel: 'nočem več igrati na desnem krilu, rad bi igral v sredini'. Jaz sem bil napadalec. A Guardioli ni bilo mar za to. Spremenil je svojo taktično postavitev. Guardiola ga je moral poslušati,'' je v kontroverzni avtobiografiji I Am Zlatan zapisal švedski napadalec. Odnos med nogometašem in trenerjem je v naslednjih mesecih popolnoma razpadel.

Povsem drugače pa se Ibrahimović razume z aktualnim trenerjem Joséjem Mourinhom. ''Trenerja sem poznal že prej. Vem, kaj hoče in kaj zahteva. On je zmagovalec, tako kot jaz. Naredil bo vse za zmago in razmišlja kot jaz. Zelo je neposreden. Ne govori za hrbtom. Če nisi dobolj dober, nisi dovolj dober,'' je mentaliteto portugalskega stratega orisal Ibrahimović.



Pred sobotnim derbijem pa je nekaj strupenih puščic proti nekdanjemu trenerju njegovega varovanca sprožil tudi agent Mino Raiola. ''Ne maram ga,'' je pogovor o Guardioli začel Raiola. ''Ne sovražim ga, vendar mi ni pri srcu. Vsi vemo, kaj se je zgodilo z Ibrahimovićem v Barceloni. Guardiola je dober trener, a njegova nogometna filozofija je dolgočasna. Nima poguma, da bi sedel zraven mene. Rad imam ljudi z drugačnim karakterjem,'' je dodal agent.

Sobotni derbi četrtega kroga na Old Traffordu se prične od 13.30. Tako United kot City sta na prvih treh tekmah zabeležila tri zmage oziroma devet točk.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.