Kako je Oblak ustavil Bayern

Slovenski vratar v vrstah Atlética je bil eden glavnih krivcev za izpad Bayerna iz Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Madridski Atlético se je še drugič v zadnjih treh letih prebil v finale Lige prvakov, skupno pa v svojega tretjega. Po zmagi na domači tekmi (1:0) so Španci na povratni iztržili zanje ugoden poraz (2:1) in bodo 28. maja igrali v velikem finalu v Milanu, ko jim bo nasproti stal Real Madrid ali Manchester City.

Eden glavnih junakov Atlética (ob strelcu ediega zadetka na Allianz Areni Antoinu Griezmannu) na Bavarskem je bil Jan Oblak. Zgolj 23-letni vratar je imel skozi celotno tekmo ogromno dela, opravil pa ga je z odliko. Pri obeh zadetkih Bayerna bi težko storil več.

Skupno so Die Roten poskusili s kar 34 streli. Devet je bilo blokiranih s strani obrambe, 13 jih je zletelo mimo ali čez gol, kar 12 pa jih je letelo v okvir. Oblak je torej ubranil deset strelov, tudi enajstmetrovko Thomasu Müllerju v prvem polčasu, s katero bi Bayern povedel z 2:0 in prišel v položaj, ko bi nadziral rezultat.

Oblakovo odlično predstavo si lahko ogledate na prvem priloženem posnetku, spodaj pa je na voljo še ubranjena enajstmetrovka.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.