Kako lahko Prevc pride tudi do skupne zmage v svetovnem pokalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Prevc za Freundom zaostaja 44 točk, še en tak dan kot danes, pa bo postal zmagovalec v svetovnem pokalu!
Oglej si celoten članek

Skupni zaostanek za vodilnim Severinom Freundom je Prevc tokrat zmanjšal na 44 točk. Če bi oba ponovila rezultat z današnje tekme, Nemec je bil četrti, bi slovenski orel osvojil tudi naslov zmagovalca v svetovnem pokalu. Razlika bi v njegovo korist znašala šest točk. Če bi Freund osvojil eno izmed prvih treh mest, bi Primož Peterka še naprej ostal edini slovenski smučarski skakalec s skupno zmago. 

V primeru, da bi bil slovenski šampion na nedeljski tekmi drugi (80 točk), bi Freundu za uspeh zadoščalo 7. mesto (36), imela bi sicer enako število točk, a si je nemški tekmovalec priskakal več zmag. Ob Prevčevem tretjem mestu (60), bi bil Freund lahko 15. (16), ob četrtem (50) le 25 (6), ob petem (45) pa 30 (1).Prevc se mora v vsakem primeru uvrstiti med prvih pet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.