Kako so nekoč izgledali trenerji v Premier League?

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Številni trenerji v Premier League se na tekmah svojih moštev pojavljajo v dragocenih oblačilih. Povsem drugače so nekateri izgledali za časa svoje igralske kariere.
Oglej si celoten članek

Prav vsi sedanji trenerji v Premier League so vsaj nekaj časa v preteklosti tudi sami nastopali v najmočnejših evropskih ligah, prav vsi pa so se za časa igralske kariere pojavili na sličicah, ki so jih zbirali ljubitelji nogometa. In kako so izgledali? Nekateri precej drugače kot zdaj.

Arsene Wenger (Arsenal) - pred časom, ko še ni bil znan kot ‘Le Professeur’, je Wenger kot mlad vezist z bujno pričesko nastopal za Strasbourg. Na stadionu Stade de la Meinau je preživel tri leta, a zaigral le 11-krat.

Tim Sherwood (Aston Villa) - trener ekipe iz Birminghama je leta 1995 kot kapetan popeljal Blackburn do naslova v Premier League, še prej pa je tri leta prebil v dresu Norwicha. Takrat je bil plavolasec.

Eddie Howe (Bournemouth) - prvi mož na klopi najmanjšega premierligaša je svojo kariero moral prekiniti leta 2007 zaradi številnih poškodb. Na začetku tisočletja je poziral kot član Portsmoutha.

Jose Mourinho (Chelsea) - "Special One" kot igralec ni bil nič "posebnega". Bil je vezist pri portugalskem Rio Aveju, ki ga je vodil njegov oče Felix.

Alan Pardew (Crystal Palace) - je strelec znamenitega zadetka Crystal Palaca proti Liverpoolu v polfinalu FA pokala leta 1990. Lani se je po dolgem času vodenja Newcastla vrnil na Selhurst Park kot trener.

Roberto Martinez (Everton) - se je leta 1995 iz Španije preselil v Angljo, kjer je oblekel dres takrat nižjeligaša Wigana. Here he is playing for the Latics in the bottom tier of English football.

Claudio Ranieri (Leicester) - Italijan se je pred to sezono vrnil na Otok, sedem let po odhodu iz Chelseaja. Na sličici je fotografiran kot član Rome leta 1973.

Brendan Rodgers (Liverpool) - Njegova igralska kariera se je končala še pred 20. letom, saj je imel genetske težave s kolenom. Preden je obesil kopačke na klin je nastopal za Ballymena United. Na sličici sicer manka d v njegovem priimku.

Manuel Pellegrini (Manchester City) - športno pot je začel na položaju branilca, nastopal je za Universidad de Chile. V tem klubu je preživel celotno igralsko kariero.

Louis van Gaal (Manchester United) - izšolal se je v sloviti mladinski akademiji Ajaxa, a nikoli ni zaigral za člansko ekipo kluba iz Amsterdama. Na sličici je v dresu ekipe Royal Antwerp, kjer je igral štiri leta.

Steve McClaren (Newcastle) - je večino svoje nogometne poti prebil v nižjih angleških ligah. Na začetku osemdesetih je bil tako član Derbyja, iz tega obdobja je ta fotografija. Tudi na njej je prišlo do tiskarske napake.

Alex Neil (Norwich) - je trenutno najmlajši trener v Premier League, star je 34 let. Sličica je nastala za časa njegove desetletne zvestobe klubu Hamilton Academical.

Ronald Koeman (Southampton) - za nekdanjim nizozemskim reprezentantom je izjemna igralska kariera, nastopal je za Ajax, PSV in Barcelono. A ovekovečili so ga na začetku osemdesetih, ko je branil barve FC Groningena.

Mark Hughes (Stoke City) - tudi on je nastopal za nekatere največje klube v Evropi - Manchester United, Bayern München in Chelsea. Takole je poziral v dresu Barcelone.

Dick Advocaat (Sunderland) - svojo igralsko kariero je večinoma prebil na Nizozemskem in v ligi NASL v ZDA.

Garry Monk (Swansea) - v času, ko je leta 2014 na klopi zamenjal slovitega Danca Michaela Laudrupa, je že veljal za klubsko legendo. Takrat je tudi končal svojo igralsko pot.

Mauricio Pochettino (Tottenham) - večino svoje kariere je prebil pri Espanyolu, kasneje se je preselil v Francijo, kjer je igral za Paris Saint-Germain in Bordeaux, kariero pa je končal v Argentini pri svojem matičnem klubu Newell's Old Boys. Leta 1999 je zaigral na Copi Americi, tri leta kasneje pa na svetovnem prvenstvu. Proti Angliji je takrat zakrivil prekršek nad Michaelom Ownom, David Beckham pa je zadel z bele točke.

Quique Sanchez Flores (Watford) - večino časa je prebil v dresu Valencie, nato pa se je preselil k madridskemu Realu, kjer je osvojil leta 1995 ligo.

Tony Pulis (WBA) - kot trener je znan po enakem pristopu kot za časa igranja - brez vsakršnih  neumnosti. Branilec je nastopal za Bristol Rovers in Bournemouth ter Gillingham.

Slaven Bilić (West Ham) - pred to sezono se je vrnil v klub iz Londona, kjer je nekoč igral. Svojo športno pot je sicer pričel pri domačem Hajduku leta 1988.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.