Kakšen nesrečnež! Zvezdnik zaradi poškodbe izpustil Euro, zdaj izpušča SP

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Portugalska se bo na svetovnem prvenstvu v Katarju morala znajti brez Pedra Neta.
Oglej si celoten članek

Portugalski nogometni reprezentant Pedro Neto ne bo nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu med 20. novembrom in 18. decembrom v Katarju.

Njegovi delodajalci iz angleškega Wolverhamptona so na klubski spletni strani zapisali, da bo 22-letni krilni igralec moral na operacijo gležnja, potem ko se je poškodoval na sobotni tekmi proti West Hamu.

Neto je bil prejšnji mesec v kadru portugalske izbrane vrste na tekmah elitne skupine v ligi narodov proti Španiji in Češki, a ni dobil priložnosti za dokazovanje.

V zadnjem poldrugem letu je imel Neto hude zdravstvene težave, aprila lani si je poškodoval koleno, na nogometna igrišča se je vrnil šele po osemmesečnem okrevanju. Zaradi tega je bil prisiljen izpustiti tudi lanski Euro, potem ko je bilo evropsko prvenstvo zaradi koronavirusa prestavljeno iz leta 2020 v 2021.

Foto: Profimedia Pedro Neto

Neto je sicer blestel v vseh mlajših portugalskih selekcijah, za katere je zbral 34 nastopov in 8 zadetkov, medtem ko je za člansko reprezentanco debitiral leta 2020 pri vsega 20 letih, na svojem debiju pa je tudi že dosegel zadetek.

Postal je tudi prvi portugalski nogometaš rojen po letu 2000, ki je nastopil za člansko reprezentanco. Zaradi omenjene poškodbe je do sedaj zbral vsega tri nastope za portugalsko reprezentanco, a bi selektor Fernando Santos v Katarju zagotovo računal nanj, če bi le ostal zdrav.

Foto: Profimedia Pedro Neto

Portugalska nogometna reprezentanca se sicer nahaja v skupini H, skupaj z Gano, Urugvajem in Južno Korejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.