Kakšen šok! Real ponižan proti tretjeligašu!

Foto: Epa
Foto: Epa
Tretjeligaš je v Kraljevem pokalu še poglobil krizo madridskega Reala.
Oglej si celoten članek

V šestnajstini finala španskega nogometnega kraljevega pokala je polom doživel madridski Real. Presenetil ga je tretjeligaš Alcoyano, ki je po podaljšku slavil z 2:1. To je bila tretja zaporedna tekma Reala brez zmage in prvi poraz proti nižjeligašu v pokalu po letu 2009, ko jih je izločil Alcorcon.

Foto: Epa Alcoyano : Real Madrid

Kraljevi klub je sicer s precej premešano postavo tik pred polčasom povedel z 1:0, ko je bil natančen branilec Eder Militao. V 80. minuti je izenačil Jose Solbes in izsilil podaljšek, v katerem je trener Zinedine Zidane zaigral tudi z Edenom Hazardom, Karimom Benzemajem in Tonijem Kroosom.

V dodatnih 30 minutah je Alcoyano, ki v tretji ligi v skupini B zaseda četrto mesto v desetčlanskem tekmovanju, od 109. minute igral celo z nogometašem manj, ko je drugi rumeni karton prejel Ramon Lopez. Pet minut kasneje pa so domači vseeno prišli do zadetka in zmage, ko je v polno meril Juanan.

Real je brez zmage na zadnjih treh tekmah, potem ko se je z 0:0 razšel z Osasuno, v polfinalu superpokala pa ga je ugnal kasnejši zmagovalec Athletic Bilbao z 2:1.

Zidane je po tekmi dejal, da ima zaupanje igralcev, krivdo za poraz pa je prevzel nase. "Jaz sem trener, krivda je moja, odgovornost je moja. Igralci so se trudili, a izpadli smo. Verjamem, da mi nogometaši še naprej zaupajo, a to boste morali vprašati njih. Oni lahko odgovorijo, ali moja navodila učinkujejo," je po tekmi dejal nekdanji svetovni prvak s francosko reprezentanco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.