Kakšna drama! Tratniku strli srce 50 metrov pred ciljem

Foto: Print Screen jan tratnik
Na kolesarski dirki Pariz-Nica je bila danes na sporedu najdaljša, 227 kilometrov dolga četrta etapa.
Oglej si celoten članek

Dobil jo je Italijan Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie), ki je bil najhitrejši v sprintu glavnine, medtem ko je slovenski kolesar Jan Tratnik (Bahrain McLaren) ostal brez etapne zmage, ki se mu je nasmihala še nekaj sto metrov pred ciljem.

Potem ko drugod po Evropi in svetu tekmovanja odpovedujejo, je Christian Prudhomme, direktor tekmovanja Pariz-Nica, dejal, da bodo kolesarji prispeli v Pariz. Prvi del te poti so opravili od Gannata do La Cote-Saint-Andreja.

Med štirimi ubežniki v začetku etape je bil tudi Jan Tratnik (Bahrain-McLaren), v četrtek 13. na kronometru. Tratnik in Francoz Alexis Gougeard (Ag2r) sta 20 kilometrov pred ciljem ostala sama v boju za etapno zmago, a ju je glavnina ves čas lovila.

Tratnik je nato poskušal sam in imel še pred zadnjimi tremi kilometri 24 sekund prednosti, v zadnjih dveh pa 18. Slovenski specialist za vožnjo na čas je vztrajal, srce pa so mu v glavnini strli v zadnjih metrih etape. Na koncu je še v drugi etapi zapored zasedel 13. mesto.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih 200 metrih, ko je glavnina ujela slovenskega kolesarja, etapo pa je dobil Italijan Bonifazio pred Špancem Ivanom Garcio Cortino (Bahrain-McLaren) in Slovakom Petrom Saganom (Bora-Hansgrohe).

Skupno vodstvo je zadržal Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), ki ima 58 sekund prednosti pred drugim Soerenom Kraghom Andersenom (Sunweb) ter minuto in sekundo pred moštvenim kolegom Avstrijcem Felixom Grossschartnerjem.

Tratnik v skupnem seštevku zaseda 82. mesto, potem ko je pridobil nekaj sekund na letečih ciljih, Domen Novak (Bahrain-McLaren) je skupno 119.

Belgijska vlada je medtem z izjemo nogometnih tekmovanj prepovedala vse javne dogodke do 31. marca, kar pomeni, da sta tik pred uradno odpovedjo tudi klasiki Gent-Wevelgem in E3 BinckBank.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.