Kakšna napaka VAR-a! In to na tekmi, ki odloča o Ligi prvakov!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
VAR je v zadnjem kvalifikacijskem kolu za uvrstitev v Ligo prvakov naredil veliko napako ter oškodoval Avstrijce.
Oglej si celoten članek

Prvič v zgodovini je tehnologija VAR prisotna že na samem začetku sezone Lige prvakov. Ta tehnologija je bila v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje vpeljana spomladi za izločilne boje lanskoletnega tekmovanja, v letošnjem pa je prisotna vse od zadnjega kvalifikacijskega kroga.

Toda v Linzu, kjer je domači LASK igral prvo tekmo proti Clubu Bruggeu, niti prisotnost kamer, katerim naj ne bi ničesar ušlo, ni bila dovolj, da bi se preprečile sodniške napake.

Gostje so namreč zmagali z 1:0 po zadetku Hansa Vanakena z najstrožje kazni v 10. minuti, ki se je spremenila v pravi incident zaradi situacije pred prekrškom za enajstmetrovko.

Glavni sodnik je namreč s pomočjo tehnologije VAR po dvominutnem pregledovanju posnetka pravilno ocenil situacijo v kazenskem prostoru in dosodil enajstmetrovko, iz katere so Belgijci povedli.

Toda glavni sodnik ter ekipa za tehnologijo VAR so popolnoma pozabili pregledati in oceniti situacijo nekaj sekund pred tem, ko je bil igralec Bruggea v prepovedanem položaju. Šlo je sicer zelo na tesno, a s pomočjo izrisanih črt, ki jih tehnologija omogoča, se le da razbrati, da je bil napadalec Bruggea v prepovedanem položaju.

"Zakaj VAR sploh obstaja? Zaradi te napake ima Brugge celiko prednost pred povratno tekmo!" je bil po tekmi besen podpredsednik avstrijskega kluba Jürgen Werner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.