Kakšna napaka, zmago slavil 25 metrov prehitro, nato pa šok

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norveški kolesar je zapravil zmago.
Oglej si celoten članek

Na enodnevni dirki Classic Var, ki poteka po južnofrancoski pokrajini Var, so bili gledalci priča razburljivemu zaključku z vsponom na Mont Faron. Najmočnejši je bil Norvežan Tobias Halland Johannessen (Uno-X Mobility), ki pa se je zaradi lastne velike napake ostal brez zmage.

V zadnjem delu klanca je sicer prvi napadel Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL), a ga je Johannessen ujel in se odpeljal mimo. Do ciljne črte ga je ločilo le še nekaj metrov. Norveški kolesar je prenehal z vrtenjem pedal in zmagoslavno dvignil roko. 

A pri tem je povsem spregledal mladega Francoza Lennyja Martineza (Groupama-FDJ), ki je švignil mimo in prišel do zmage. Norvežan sprva ni mogel verjeti, kaj se mu je pripetilo, nato pa je verjetno spregovoril nekaj sočnih besed v krmilo svojega kolesa.

Na dokaj podoben zaključek imajo sucer lep spomin tudi slovenski ljubitelji kolesarstva. Leta 2020 je na sloviti dirki Liege - Bastogne - Liege prehitro zmago slavil Julian Alaphilippe, Primož Roglič pa ga je ugnal na ciljni črti in takrat prišel do prve slovenske zmage na enem izmed petih spomenikov kolesarstva.

Kasneje sta na njih slavila še Tadej Pogačar (Liege - Bastogne - Liege 2021, dirka po Lombardiji 2021, 2022, 2023, dirka po Flandriji 2023) in Matej Mohorič (Milan - San Remo 2022)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.