Kalvarija Olimpije na poti v Latvijo

Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana
Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana
Ljubljanski klub je imel ogromno težav na poti v Rigo.
Oglej si celoten članek

Ekipe Olimpije, Mure in Domžal bodo danes odigrale povratne tekme prvega predkroga Lige Evropa. Sobočani in Domžalčani bodo igrali doma, Ljubljančani pa bodo na gostovanju pri Rigasu lovili zaostanek s prvega srečanja v Stožicah (2:3).

Zeleno-beli so imeli na prvi tekmi izdatno terensko premoč, a je niso znali ustrezno unovčiti, medtem ko so gostje zadeli skoraj vsakič, ko so v drugem polčasu prišli pred vrata Nejca Vidmarja.

Četa Safeta Hadžića še ni vrgla puške v koruzo, a če gre soditi po potovanju Olimpije v Latvijo, se slovenskim podprvakom ne obeta nič dobrega.

Ljubljančani so se v Rigo podali z redno linijo, s prestopom v Münchnu. Moštvo je pot začelo ob peti uri zjutraj, a se je v bavarski metropoli zapletlo. Nastopile so namreč tehnične težave z letalom in "zmaji" so ostali brez predvidenega prevoznega sredstva.

Del ekipe je pot proti Rigi nadaljeval preko Berlina in v latvijsko prestolnico prispel v večernih urah. Del moštva pa jo je odnesel še slabše, saj je let iz Münchna dobil šele v poznih popoldanskih urah in tako v Rigo prispel v zadnjih trenutkih srede.

Hadžić je bil tako prisiljen odpovedati uradni trening na prizorišču današnje tekme, nogometaši pa so imeli precej manj časa za aklimatizacijo kot sicer.

Kalvarija na poti se kaj lahko pozna tudi na pripravljenosti igralcev, ki gotovo ne bodo tako sveži, kot bi bili sicer. Postavlja se vprašanje, zakaj vodstvo Olimpije, ki se smatra za velik klub, svojih članov na evropski obračun ni poslalo s čarterskim letom, s katerim bi se izognili nastalim problemom.

Morda ima prvi mož Olimpije Milan Mandarić v teh dneh preveč dela s prodajo kluba, za krmilo katerega naj bi sedel italijanski poslovnež Gabriele Nardin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:56 18. Julij 2019.

    Bla bla bla bla.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.