Kamera ujela trenutek med Rossijem in Márquezom

Foto: Print Screen rossi marquez
V zakulisju, kjer televizijske kamere običajno niso prisotne, je nastal telefonski posnetek zanimive interakcije med Valentinom Rossijem in Marcom Márquezom.
Oglej si celoten članek

Pred podelitvijo nagrad najboljšim motociklistom na dirki razreda motoGP za VN Argentine je Valentino Rossi po dolgem času segel v roko zmagovalcu Marcu Márquezu. Dirkaški legendi sta na bojni nogi vse od sezone 2015, v zadnjih letih pa je njun odnos doživel številne vzpone in padce.

Dokončno je med njima počilo pred natanko letom dni v Argentini, kjer je Márquez s tveganim manevrom povzročil Rossijev padec. 

Italijanu je po tistem incidentu počil film, velikemu rivalu pa je očital, da s svojim brezglavim dirkanjem uničuje šport. "Če on ne spoštuje mene, jaz ne spoštujem njega. A tukaj ne gre za spoštovanje. To je nevarno," je bruhalo iz veterana. Márquez se je želel osebno opravičiti, a so ga Rossijevi mehaniki spodili iz Yamahine garaže.

Odtlej je bila njuna komunikacija omejena le na najnujnejše. Čeprav si je Márquez želel sprave, je Rossi vztrajno kuhal zamero. To se je pokazalo tudi na lanski tiskovni konferenci v San Marinu, kjer je devetkratni svetovni prvak vpričo kamer in novinarjev zavrnil Špančevo roko. "Tako je, kaj naj rečem?" je bilo nerodno Márquezu.

Hladen tuš Tako velika je Rossijeva zamera do Marqueza

Pred začetkom sezone je Márquez v intervjuju za Marco zatrdil, da te napake ne bo več ponovil. "Ponudil sem mu roko, mar ne? Tega ne bom več naredil. Enkrat je bilo dovolj. Ničesar mu ne zamerim in spoštujem ga zaradi vsega, kar je dosegel in kar počne pri teh letih" je bil odločen.

No, zdaj so se odnosi končno nekoliko otoplili. Dirkača sta si v zakulisju zmagovalnega odra segla v roko, tokrat celo na Rossijevo pobudo, njuna navidezna ali dejanska sprava pa je navdušila navijače ter požela val odobarvanja na družbenih omrežjih.

Drugo dirko sezone etlinega motociklističnega razreda, ki je postregla z obilico pestrega dogajanja, je dobil Márquez pred Rossijem in Andreo Doviziosom. Márquez je s tem tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Za Rossija je imela dirka še prav poseben pomen, saj je v nedeljo, 31. marca 2019, minilo natanko 23 let (!) od njegovega debitanskega nastopa na dirki razreda do 125 kubičnih centimetrov.

"Pogledal sem si fotografije iz leta 1996. Smešno je, ker se zdi, kot da je tisto nek drug čas, ko so bile televizije še črno-bele," se je pošalil Rossi in svojo več kot dve desetletji trajajočo kariero razdelil na dva dela. "V prvi polovici sem veliko zmagoval in osvojil kopico naslovov svetovnega prvaka. Nato je postalo težje, saj so prišli mlajši in težji nasprotniki. Moral sem se odločiti, ali bom ostal doma in občudoval svoje pokale, ali pa se bom boril naprej, ker v tem preprosto uživam. To je moja zgodba," je pristavil 40-letnik.

Foto: Epa valentino rossi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.