Kamerun prek Tunizije v Brazilijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Reprezentanca Kameruna si je kot naslednja priigrala nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga prihodnje leto gosti Brazilija.
Oglej si celoten članek

Če se je prva tekma med Tunizijo in Kamerunom končala z dolgočasnih 0:0, so gledalci v Yaoundeju v Kamerunu tokrat prišli na svoj račun. Domačini so goste iz severa Afrike namreč odpravili s 4:1 in si s tem zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Domači so srečanje začeli odločno in do vodstva prišli že v četrti minuti, ko je bil natančen Pierre Webo. Po pol ure igre je vodstvo podvojil Benjamin Moukandjo in s tem postavil kočni izid prvega polčasa. Tunizijci so v drugem polčasu pokazali, da se ne mislijo zlahka predati in prek Ahmeda Akaichija znižali zaostanek na 1:2.

Čeprav so gostje upali na morebiten drugi zadetek, ki bi jih zaradi zadetkov v gosteh popeljal na prvenstvo, je Jean Makoun z zadetkoma v 66. in 86. minuti poskrbel za visko zmago domačih in jim zagotovil nastop na prihajajočem prvenstvu. Kamerun se je s to zmago pridružil Nigeriji in Slonokoščeni Obali, ki sta se že prej prek afriških kvalifikacij prebili do vstopnice za Brazilijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.