Kamerunec zabil Kamerunu za švicarsko slavje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Švica po golu v Kamerunu rojenega Embola do zmage proti Kamerunu.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Švice je na svoji uvodni tekmi skupine G svetovnega prvenstva v Katarju premagala Kamerun z 1:0 (0:0).

V Al-Vakri je edini zadetek na začetku drugega polčasa dosegel Breel Embolo, ki je do petega leta starosti živel v svoji domovini Kamerunu, nato pa se je z družino preselil najprej v Francijo in kasneje Švico. Leta 2014 je prejel švicarsko državljanstvo, od leta 2015 pa je član tamkajšnje reprezentance.

Foto: Profimedia Breel Embolo

Čeprav je Švica začela 12., Kamerun pa osmi nastop na SP, sta se reprezentanci pomerili prvič, dvoboj pa je odločila nepazljivost kamerunske obrambe po sicer lepi akciji evropskih predstavnikov v 48. minuti.

Najlepši priložnosti so imeli v prvem delu Kamerunci. V 10. minuti je po obrambi Yanna Sommerja iz ugodnega položaja Karl Toko Ekambi sprožil prek vrat, v 35. minuti pa je pred istim igralcem v kazenskem prostoru odločilno posredoval Silvan Widmer.

V zelo izenačenem obračunu so Švicarji le redko streljali, od daleč je neuspešno poskusil Granit Xhaka, po kotih pa sta Nico Elvedi in Manuel Akanji z glavo zgrešila cilj.

Drugi polčas se je začel s hitrim zadetkom Švicarjev. V 48. minuti so izpeljali lepo akcijo, po podaji z desne strani pa so Kamerunci v obrambi povsem zaspali in Breelu Embolu omogočili zaključek iz neposredne bližine.

Foto: Profimedia Breel Embolo

V 57. minuti je Eric Maxim Choupo-Moting preigraval na desni strani, a je bil kot za boljši zaključek preveč oster, strel pa mu je Sommer obranil. Na drugi strani je sijajno v vratih posredoval Andre Onana, potem ko je Ruben Vargas prav tako iz bližine v 66. minuti neovirano streljal. Po kasnejšem kotu pa je Frank-Andre Anguissa snel žogo pred Embolojem.

Švicarji bi lahko drugič zadeli ob koncu dvoboja. Xhakov Strel od daleč je Onana v 89. minuti ukrotil, rezervist Haris Seferović pa je globoko v sodnikovem dodatku neoviran streljal proti vratom, vendar je žogo na poti v mrežo preusmerila kamerunska obramba.

V skupini G bo drevi še obračun Brazilije in Srbije, s katerim se bo končal 1. krog skupinskega dela SP. Vmes bosta še oba dvoboja skupine H, in sicer Urugvaj - Južna Koreja ter Portugalska - Gana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.