Kamil Stoch z zmago še bolj ušel Prevcu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Peter Prevc je na tekmi v Kuopiju osvojil četrto mesto in še bolj zaostal za zmagovalcem, rumenim Kamilom Stochom. Jernej Damjan 23.
Oglej si celoten članek

Pred finalnim nastopom Jerneja Damjana, prvega od obeh Slovencev v drugi seriji, je bil na vrhu Avstrijec Gregor Schlierenzauer. Štirinajstemu po prvi seriji se je nastop nekoliko ponesrečil, daljava 114 metrov pa ga je stala kar deset mest. Po diskvalifikaciji Avstrijca Thomasa Dietharta je tekmo sicer končal kot 23.

Peter Prevc je v drugi seriji napadal s petega mesta po prvem delu. Najboljši slovenski skakalec te sezone je v drugo skočil odlično in s 126 metri prevzel vodstvo. Tega je izgubil že po nastopu Norvežana Andersa Bardala, ki je skočil za njim. Po napaki Villeja Larinta ga je mesto nižje potisnil Nemec Severin Freund, ki je tokrat moral priznati premoč Poljaku Kamilu Stochu. Ta se je s trinajsto zmago utrdil na prvem mestu skupnega seštevka in zadržal rumeno majico pred danes četrtim Prevcem. 

"Stoch je ta trenutek res v vrhunski formi in dela odlične skoke. Nam še ostane, da zadržimo tretje mesto v pokalu narodov, a borili se bomo do zadnjega," je o novi zmagi poljskega skakalca dejal glavni trener reprezentance Goran Janus.

"Škoda je za Petra. Naredil je dva malenkostno zamujena odskoka in ravno to so tiste drobne stvari, ki ga lahko pripeljejo na stopničke ali ne. Dobro, tokrat je bil četrti. Zdi se, da nam finska turneja enostavno ni bila usojena za stopničke, vendar že jutri odpotujemo naprej v Trondheim. Gremo naprej," je po tekmi v svojem slogu še napovedal Janus.

Štirje so se poslovili po prvi seriji

Kot drugi je v prvi seriji nastopil Matjaž Pungertar, ki je pristal pri 116,6 metra in osvojil končno 39. mesto. Pred nastopom Hvale je grdo padel Japonec Juta Watase, ki ga je raztegnilo po pristanku, slovenski skakalec pa je skočil le 114 metrov, kar je zadostovalo zgolj za 42. mesto. Podobno skromen je bil tudi Dežman, ki je skočil še dva metra manj in bil 44. Tepešu se je nastop povsem ponesrečil (104 metre), saj je bil šele predzadnji, 49. Takoj za njim pa je nastopil Damjan, ki je skočil 121,5 metra, kar je po končani prvi seriji zadostovalo za 14. mesto.

Največji slovenski adut Prevc je nastopil po Severinu Freundu, ki je s prevzemom vodstva spet dokazal, da je v odlični formi, Mišica pa je s 123,5 metra pristal na petem mestu. Kot zadnji je skočil Stoch, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki se je zavihtel na prvo mesto.

Nordijska turneja se je sicer začela z nedeljsko tekmo v Lahtiju, ki jo je dobil Poljak Kamil Stoch in s tem prevzel tudi vodstvo v svetovnem pokalu. Boj za veliki kristalni globus bo še izjemno zanimiv. Do konca je le še pet tekem, Stoch ima na prvem mestu 1131 točk. Slovenski junak minulih zimskih olimpijskih iger Peter Prevc je zdaj drugi (1078), tako da bo vnovič napadal rumeno majico, na tretjem mestu pa je Freund (907), ki je prav tako v izjemni formi.

Smučarski skoki, Kuopio, posamezniki (M):

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.