Kamničanke v prvem nizu namučile favorizirane Turkinje

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Domači parket igralkam Calcita ni pomagal do presenečenja.
Oglej si celoten članek

Odbojkarice Calcita Volleyja so v Kamniku po 63 minutah igre z 0:3 izgubile prvo tekmo 1/8 finala pokala Cev proti močni carigrajski ekipi Eczacıbaşı. Varovanke Gregorja Rozmana so bile enakovredne le v prvem nizu, v preostalih dveh pa so gostje iz ene najmočnejših evropskih lig unovčile kakovostno premoč.

Ta se je najbolj izrazila v bloku in v napadu, kjer se je izkazala predvsem ena najboljših evropskih igralk, srbska reprezentantka Tijana Bošković, dosegla je 18 točk, njena rojakinja Maja Ognjenović pa se je izkazala s servisi, prispevala je tudi dva asa. Kamničanke niso imele posebej razpoložene igralke.

Težje nasprotnice v drugem krogu pokala CEV bi kamniške odbojkarice skorajda težko dobile, kajti Eczacıbaşı sodi med najboljše ekipe v Evropi. Turkinje, ki desetletje čakajo na 29. naslov turških prvakinj, so vlogo favoritinj upravičile, nekaj težav so imele le v prvem nizu. V njem so domače izničile zaostanek sedmih točk, prišle do izida 22:23, več pa jim ni uspelo.

Povratna tekma bo naslednji četrtek v Carigradu.

"Ni razloga za slabo voljo, vendar nismo presegli sami sebe. Moramo pa vedeti, da je že niz proti takšni ekipi, težko osvojiti, kaj šele zmagati. Eczacıbaşı je vrhunska ekipa z dvema izven serijskima igralkama, Ognjenović in Bošković in tu je bila največja razlika. Vem pa, da smo glede na stanje, v kakršnem smo, dali svoj maksimum. Dekleta si zaslužijo vse čestitke za hraber pristop, da so pokazale, da smo v določenih delih igre vsaj zraven, ne bom rekel, da enakovredni, tako da ni razlogov za slabo voljo. Za kaj več bi morali biti bolj učinkoviti v napadu," je po tekmi dejal Rozman.

Pokal Challenge ACH s slabim začetkom in dobrim koncem

Pokal CEV, 1/8 finala (prva tekma):

Calcit Volley - Eczacıbaşı 0:3 (-23, -17, -15)
Šiftar, Charuk po 7; Bošković 18, Adams 10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.