Kampl bo zaslužil manj

Foto: Epa kevin kampl
Leipzig je ocenil, da bo imel zaradi pandemije novega koronavirusa več kot 20 milijonov evrov izgube.
Oglej si celoten članek

Vodstvo nemškega prvoligaša Leipziga, kjer igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, pričakuje od nogometašev pristanek v znižanje plač tudi v prihodnje. Igralci nemške bundeslige so doslej pristali na desetodstotno znižanje plač do konca leta.

"Trener, športni direktor in uprava ne bodo storili ničesar do konca leta. Je pa že sedaj jasno, da naslednje sezone ne bomo začeli pred polnimi tribunami, zato spet pričakujemo tudi prispevek ekipe," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal izvršni direktor RB Leipziga, Oliver Mintzlaff.

Podpisal Kampl podaljšal zvestobo rdečim bikom

Mintzlaff je dejal tudi, da so s financami ravnali še skrbneje kot v preteklosti "in porabili tudi veliko manj denarja, kot so ga dobili za Tima Wernerja". Ta napadalec je nedavno iz Leipziga v Chelsea prestopil za 53 milijonov evrov.

Kampl je 24. junija z Leipzigom podaljšal pogodbo za dve leti, s tem bo član rdečih bikov do 30. junija 2023. Ko se je ekipi pridružil 31. avgusta 2017 je bila njegova štiriletna pogodba vredna 20 milijonov evrov. Po podatkih časnika Bild se je plača slovenskega igralca sredine igrišča ob podaljšanju sodelovanja na sezono dvignila za dva milijona evrov, s 3,5 milijona na 5,5 milijona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.