"Kampl je jasno dejal, da ne bo igral v Avstriji"

Foto: EPA
Foto: EPA
V Nemčiji rojeni slovenski reprezentančni vezist Kevin Kampl razmišlja o nadaljevanju kariere v nemški Bundesligi. Športni direktor rdečih bikov iz Salzburga in nemškega drugoligaša Leipziga Ralf Rangnick je potrdil, da bosta tako Kampl kot André Ramalho najpozneje po koncu sezone zapustila avstrijske prvake.
Oglej si celoten članek

Če bo Leipzig napredoval v elitno druščino nemške Bundeslige, je Ralf Rangnick v današnjem pogovoru z novinarji v Leipzigu napovedal tudi odhod z mesta športnega direktorja Salzburga.

"Tako Kevin kot André že več mesecev nakazujeta, da v Avstriji ne želita več igrati. Oba sta dobrodošla tudi v Leipzigu, zato ne izključujem menjave nogometašev," je dejal Rangnick, ki za zdaj hkrati opravlja funkcijo športnega direktorja v dveh klubih. "Kevin je že jasno povedal, da štiri leta ne bo igral v Avstriji, ker je avstrijsko ligo prerasel. Najpozneje poleti prihodnje leto bo zato odšel. To je pač logičen korak naprej," je za 90minuten.at še dejal Rangnick.

V Mozartovo mesto prišel leta 2012

Tako Leipzig kot Salzburg namreč lastniško obvladuje avstrijski koncern Red Bull, svetovno znani proizvajalec energijskih pijač, katerega ustanovitelj in solastnik je avstrijski podjetnik in milijarder slovenskega porekla Dietrich Mateschitz. Leipzig sicer trenutno igra v drugi nemški ligi.

"Kevin bi sodil v vsako ekipo Bundeslige. Glavno vprašanje je, če bo Leipzig prihodnjo sezono v prvi ligi," je še povedal Rangnick. Štiriindvajsetletni slovenski reprezentančni vezist Kampl je v Salzburg prišel avgusta 2012 iz nemškega Aalna. Pred tem je igral za Osnabrück in Bayer Leverkusen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.