Kampl: "Naše veselje je kratko trajalo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentanti Slovenije so po porazu proti Angležem (3:1) obžalovali izgubljeno priložnost, ki se jim je ponudila po vodstvu v 57. minuti. Z mislimi so se že ozrli proti prihajajočim preizkušnjam.
Oglej si celoten članek

"Res bi bilo neverjetno, če bi zmagali, a smo na žalost prehitro prejeli izenačujoči zadetek. To se nam ne bi smelo zgoditi. Lepo je povesti na Wembleyju, a je naše veselje kratko trajalo. Tudi sam sem imel priložnost, a sem preveč okleval pri strelu. Dvigniti moramo glave, saj nas čakajo pomembne tekme," je po srečanju povedal Kevin Kampl, ki je sicer dobil bitko s časom in pravočasno okreval po poškodbi, ki jo je staknil prejšnji teden.

Pred za slovensko reprezentanco rekordnimi 82.305 gledalci so varovanci Srečka Katanca sicer povedli z avtogolom Jordana Hendersona v 57. minuti, a so skoraj takoj zatem prejeli zadetek, ko je z bele točke zabil Wayne Rooney. Slednji je na stoti tekmi za Anglijo zabil svoj 44. gol.

"Ob prekršku za enajstmetrovko je Rooney lepo preigral in prišel do lepe priložnosti. Tokrat se je izšlo po željah Angležev, a ostajamo v igri za napredovanje," je ključni dogodek srečanja pokomentiral Boštjan Cesar, ki je postal rekorder po številu nastopov za Slovenijo (81), sedaj ima kapetan enega več kot Zlatko Zahović.

Nova: "Morali bi stopiti na žogo"

"Po vodstvu smo jim pustili preveč prostora. Začeli so igrati bolj odločno, mi pa smo jih preslabo pokrivali. V prvem polčasu smo se dobro branili, a smo imeli težave pri posesti žoge. Drugi polčas je bil v tem pogledu boljši, vendar pa smo bili slabši v obrambi," je vtise strnil branilec Branko Ilić, ki je, tako kot soigralci, popustil v sklepnem delu srečanja, kar je z dvema goloma kaznoval Danny Welbeck in odločil zmagovalca.

Izkušeni Milivoje Novaković, strelec prvih treh zadetkov Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2016, je imel tokrat le eno priložnost, ko je po kotu v prvem polčasu z glavo zgrešil vrata.

"Težko se je bilo boriti z angleškimi branilci, vendar sem uspel izsiliti nekaj prekrškov. Če prideš do vodstva na tem stadionu, je to nekaj posebnega, nato pa bi morali stopiti na žogo, a nam ni uspelo. Smo razočarani, vendar ne smemo obupati," je sklenil Nova, ki bo nove zadetke lovil proti San Marinu, ki bo nasprotnik fantov s sončne strani Alp marca prihodnje leto.

Kirm: "Najpomembnejše tekme šele prihajajo"

"Morda je bil prvi polčas malce dolgočasen za gledalce, vendar smo odigrali zelo organizirano. Z malce sreče smo prišli do vodstva, a nam je popustila zbranost. Čaka nas še veliko dela, pomembno pa je, da smo še vedno v igri," je pred nadaljevanjem kvalifikacij dejal Valter Birsa. Nogometaš Chieva je ob grobem startu Kierona Gibbsa staknil tudi močan udarec.

Andraž Kirm je še enkrat več "oddelal" svojo izmeno, v končnici je svoje mesto prepustil napadalcu Zlatanu Ljubijankiću. Otrok ljubljanske Svobode je z ostrim predložkom požel veliko zaslug za žogo v mreži Anglije, z dobro podajo iz kota je pripravil tudi priložnost Novakoviću v prvem delu. "Po uvodnem porazu z Estonijo smo se dvignili. Angleži so potrdili, da so favoriti in nas po vodstvu hitro kaznovali. Nič še ni izgubljenega, saj najpomembnejše tekme šele prihajajo," je sklenil Kirm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.