Kampl ne bo vrgel puške v koruzo

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji slovenski reprezentant verjame, da lahko s Leipzigom osvoji naslov nemškega prvaka.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometaš pri nemškem prvoligašu Leipzigu Kevin Kampl še ni obupal nad možnostmi njegovega kluba, da bi v tej sezoni osvojil naslov, kljub zaostanku sedmih točk za vodilnim moštvom bundeslige münchenskim Bayernom.

Za nemški Bild je 30-letni vezist dejal, da mora biti cilj Leipziga zmagati na vseh preostalih tekmah.

"Ne ukvarjamo se z matematiko, zavedamo pa se, da je do konca le še sedem tekem. Čas je, da opravimo domačo nalogo, kar pomeni zmagati na vsaki tekmi in s tem ohraniti možnosti za naslov," besede Kampla za Bild pred sobotno tekmo z Werder Bremnom povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Lepzig je na derbiju proti Bayernu pred tednom dni pokazal šibkosti, še posebej v zaključku tekme, največ težav pa je imel v konici napada. "Proti Bayernu so manjkali številni naši vrhunski igralci," je ocenil Kampl, ki tudi sam ni bil v kadru. Po njegovem je zato na igrišču kazalo, kot da Leipzig nima veliko možnosti za dosego zadetka.

Je pa Kampl zadovoljen z obrambo Leipziga, ki je po njegovem "izjemna". Kot je ocenil, gre za eno od pomembnejših napredkov ekipe v tej sezoni, saj lahko ta ob trdni obrambi, ki nasprotniku učinkovito preprečuje zadetke, redno zmaguje tudi le z enim doseženim golom.

Foto: Epa kevin kampl

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.