Kampl podal za zadetek, poraz PSG-a in Borussie

Foto: Epa
Foto: Epa
United presenetljivo do zmage proti PSG, Lazio ugnal Borussio Dortmund, Kampl z asistenco.
Oglej si celoten članek

Angleški velikan Manchester United je na gostovanju pri francoskem Paris Saint-Germainu prišel do presenetljive zmage z 2:1. Rdeči vragi so dvoboj proti PSG začeli bolje, a imeli nekaj sreče, saj je je sodnik Mateu Lahoz po posvetovanju s sobo za var ukazal ponovitev enajstmetrovke, ki jo je sprva Bruno Fernandes zastreljal. Ob ponovitvi je bil Portugalec bolj natančen.

Izid so v drugem polčasu lanski finalisti lige prvakov izenačili po avtogolu Anthonyja Martiala. Obe ekipi sta imeli kar nekaj priložnosti za vodstvo in tri točke, svojo pa je v 87. minuti izkoristil Marcus Rashford z natančnim strelom z roba kazenskega prostora.

Foto: Epa Manchester United

V skupini H, kjer igrata United in PSG, je do domače zmage z 2:0 zanesljivo prišel Leipzig proti istanbulskemu Basaksehirju. Oba zadetka je dosegel španski bočni nogometaš Angelino. Za prvega mu je asistiral Kevin Kampl, ki je odigral 57 minut za svoje moštvo.

Od preostalih Slovencev sta se danes predstavila še Miha Blažič in Benjamin Verbič. Osrednji branilec slovenske reprezentance je bil v skupini G nemočen ob porazu proti Barceloni, ki je slavila s 5:1, medtem ko je Verbič v okviru iste skupine za kijevski Dinamo v igro proti Juventusu vstopil v 71. minuti in ni preprečil poraza z 0:2. Obakrat je zadel Alvaro Morata.

Foto: Profimedia Juventus

V skupini F je do pomembne zmage prišel Lazio proti dortmundski Borussii s 3:1, medtem ko je belgijski Club Brugge do treh točk proti Zenitu v Sankt Peterburgu prišel v izdihljajih srečanja (2:1).

Najmanj golov je bilo doseženih v skupini E. Chelsea in Sevilla sta se razšla brez golov, Rennes in Krasnodar pa sta dosegla vsak po enega.

V sredo bodo na sporedu še obračuni v preostalih skupinah. Od slovenskih nogometašev bo na delu Jan Oblak z Atleticom iz Madrida, ki bo gostoval v Münchnu pri Bayernu (skupina A). Josip Iličić bo z Atalanto skušal upravičiti vlogo favorita pri danskemu Midtjyllandu (skupina D), Samir Handanović pa bo z Interjem doma gostil Borussio iz Mönchengladbacha (skupina B).



- sreda, 21. oktober:
* Skupina A:
18.55 Salzburg - Lokomotiva Moskva
21.00 Bayern München - Atletico Madrid

* Skupina B:
18.55 Real Madrid - Šahtar Donjeck
21.00 Inter - Borussia Mönchengladbach

* Skupina C:
21.00 Manchester City - Porto
21.00 Olympiacos Pirej - Olympique Marseille

* Skupina D:
21.00 Ajax Amsterdam - Liverpool
21.00 Midtjylland - Atalanta Bergamo


- torek, 20. oktober:
* Skupina E:
Chelsea - Sevilla                           0:0 (0:0)
Rennes - Krasnodar                          1:1 (0:0)

* Skupina F:
Zenit St. Peterburg - Brugge                1:2 (0:0)
Lazio - Borussia Dortmund                   3:1 (2:0)

* Skupina G:
Dinamo Kijev - Juventus                     0:2 (0:0)
(Benjamin Verbič je odigral zadnjih 20 minut za Dinamo Kijev)
Barcelona - Ferencvaros                     5:1 (2:0)
(Miha Blažič je odigral vso tekmo za Ferencvaros)

* Skupina H:
PSG - Manchester United                     1:2 (0:1)
Leipzig - Istanbul Basaksehir               2:0 (2:0)
(Kevin Kampl je podal za prvi gol in odigral 57 minut za Leipzig)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.