Kampl zadel, Stanković na klopi

Foto: EPA
Foto: EPA
Po zadnjem kolu Bundeslige, naslov prvaka si je Bayern zagotovil že pred koncem sezone, sta znana potnika v drugo ligo. Drugič v zgodovini se navzdol seli Stuttgart, rešil pa se je Werder.
Oglej si celoten članek

Za Stuttgart je bil usoden poraz v 34., zadnjem krogu z Wolfsburgom (3:1). Na ta način se je pridružil zadnjemu Hannovru, ta je danes izgubil pri Bayernu (3:1), na poti v drugo ligo, kar je za prvake iz leta 2007 prva selitev v nižje tekmovanje po letu 1975.

Werder Bremen pa ostaja prvoligaš, potem ko je doma premagal Eintracht Frankfurt (1:0). Slednji bo kot 16. ekipa moral v dodatne kvalifikacije, 19. in 23. maja se bo pomeril s tretjo ekipo druge lige Nürnbergom. V prvi ligi bosta v naslednji sezoni igrala Freiburg in Leipzig.

Tako kot Bayern sta si že pred zadnjim kolom igranje v Ligi prvakov zagotovila Borussia Dortmund z drugim oziroma Bayer Leverkusen s tretjim mestom.

Za BVB je mladi Jon Gorenc Stankovič sedel na klopi ob remiju s Kölnom (2:2), Dominik Maroh je za "kozličke" odigral vso tekmo. Kevin Kampl je za "farmacevte" zabil gol ob zmagi nad Ingolstadtom (3:2). Zadetek si lahko, tako kot ostale vrhunce srečanja na BayAreni, ogledate na spodnjem videu.

Bundesliga, 34. kolo:

Bayern München - Hannover 3:1 (2:0)
Borussia Dortmund - Köln 2:2 (1:2)
Bayer Leverkusen - Ingolstadt 3:2 (2:1)
Darmstadt - Borussia Mönchengladbach 0:2 (0:1)
Mainz - Hertha Berlin 0:0 (0:0) 
Hoffenheim - Schalke 1:4 (1:2)
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 1:0 (0:0)
Wolfsburg - VfB Stuttgart 3:1 (2:0)
Augsburg - Hamburger SV 1:3 (1:1)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.