Kanada za finale ugnala Ruse

Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentanca Kanade je v polfinalu svetovnega pokala v hokeju na ledu v domačem Torontu odpravila Rusijo (5:3) in se uvrstila v finale.
Oglej si celoten članek

V finalu svetovnega pokala se bo Kanada pomerila z zmagovalcem dvoboja med Evropo s slovenskim asom Anžetom Kopitarjem in Švedsko.

V polfinalu je prvi zadel Sydney Crosby, ki je v 8. minuti izkoristil napako ruske obrambe. A Rusi so se vrnili v drugi tretjini, ko sta zadela Nikita Kuharov (29.) in Jevgenij Kuznjecov (37.), ki sta poskrbela, da je domačim navijačem zastal dih.

A ne prav dolgo. Vsega 72 sekund po ruskem vodstvu je za izenačenje poskrbel Brad Marchand. Tekma je bila odločena v zadnjem delu, ko so za Kanado zadeli Marchand (42.) z drugim golom na tekmi, Corey Perry (46.) in John Tavares (50.). Rusi so v končnici skušali nemogoče in dve minuti pred koncem zamenjali vratarja s šestim igralcem na ledu, plod tega pa je bil gol Artemija Panarina osem sekund pred zadnjim piskom sirene za končnih -2.

Svetovni pokal, polfinale:

Kanada - Rusija  5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Crosby 8., Marchand 39., 42., Perry 46., Tavares 50.; Kuharov 29., Kuznjecov 37., Panarin 60.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.