Kanada zlahka ugnala ZDA

Foto: EPA
Foto: EPA
Kanadska hokejska reprezentanca je na svetovnem pokalu v 2. krogu skupine A premagala ZDA (4:2). V skupini B je v 3. krogu Švedska ugnala Finsko (2:0).
Oglej si celoten članek

Kanada je "klasiko" proti ZDA dobila prepričljivo. Favorit turnirja, moštvo zbrano okrog vrhunskega Sidneyja Crosbyja, je dvakratne olimpijske prvake ugnal s 4:2 in tako poskrbel za zgodnje slovo reprezentance ZDA od tekmovanja. Gostitelji Kanadčani so tako kot ekipa Evrope z Anžetom Kopitarjem že v polfinalu tretjega svetovnega pokala.

Prvi je za ZDA v 5. minuti zadel Ryan McDonagh, a Matt Duchene (6. minuta, 13.) in Corey Perry (7.) sta že v prvi tretjini spremenila potek dvoboja. Patrice Bergeron je v 29. minuti povišal že na 4:1 in razblinil upe ZDA, da se bo po letu 1996 morda spet prebila do naslova. TJ Oshie je dve minuti pred koncem le še znižal zaostanek. Odločitev o zmagovalcu skupine bo padla danes po lokalnem času na tekmi med Kanado in ekipo Evrope.

Velik korak v smeri polfinala so naredili tudi Švedi. Proti Fincem so z 2:0 vknjižili drugo turnirsko zmago in si lahko v odločilni tekmi proti reprezentanci Severne Amerike privoščijo tudi poraz po podaljšku. Finci morajo Rusijo premagati in upati na spodrsljaj Severne Amerike. Za Švedsko sta tokrat zadela Anton Stralman v 30. minuti in Loui Eriksson v 60.

Svetovni pokal, 2. kolo:

Kanada - ZDA 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)

Švedska - Finska 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.