Kangler prepričan o uspehu tožbe zoper Fisu

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Mariborski župan Franc Kangler je prepričan, da bo tožba s strani Mednarodne univerzitetne zveze (Fisu) v višini 4,85 milijona evrov zaradi odpovedi univerzijade rešena uspešno za Maribor.
Oglej si celoten članek

"Prepričan sem, da bo Maribor uspešno ubranil svojo plat zgodbe. Mesto Maribor ni odpovedalo univerzijade. Univerzijado je odpovedala Fisu," je dejal mariborski župan Franc Kangler.

"Mi smo bili in smo še vedno sposobni, da bi lahko takšno univerzijado tudi izpeljali v Sloveniji. In to gospodje na Fisu tudi vedo. Oni so pač sprožili postopek in mi se bomo branili, tako kot smo se uspešno branili že v nekaterih drugih projektih v Mariboru. Prepričan sem, da v zvezi z univerzijado ne bo nič za plačati," je dejal Kangler v današnji izjavi za medije, ki jo sklical zaradi ponedeljkovega protesta v Mariboru.

Mestna občina Maribor je v ponedeljek potrdila, da je prejela tožbo Mednarodne univerzitetne zveze (Fisu) v višini 4,85 milijona evrov zaradi odpovedi univerzijade 2013. Kot so sporočili iz občine, so zadevo vzeli nadvse resno in se že povezali z odvetniško pisarno v Zürichu, ki bo pripravila odgovor na tožbo.

"S Slovensko univerzitetno športno zvezo smo dogovorjeni, da bomo v postopku nastopili skupaj. Toženi so namreč oboji skupaj za 7,7 milijona evrov minus prejeta kotizacija v višini 2,85 milijona evrov. Naši švicarski odvetniki so se lotili dela in že pišejo odgovor na tožbo," je v ponedeljek dejal podžupan Milan Mikl.

Kot je znano, je Slovenija zaradi nastalih kriznih gospodarskih razmer v začetku marca letos odpovedala univerzijado, ki bi morala leta 2013 potekati v Mariboru in okolici. Fisu je že tedaj napovedala tožbo proti mariborski občini in Slovenski univerzitetni športni zvezi, v tem času pa je že našla novega prireditelja. To je italijanski Val di Fiemme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.