Kanuista in Terčeljeva v polfinalu

Foto: Reuters božič taljat olimpijske igre Foto: Stanko Gruden/STA božič taljat olimpijske igre Foto: Stanko Gruden/STA božič taljat olimpijske igre Foto: Stanko Gruden/STA božič taljat olimpijske igre Foto: Stanko Gruden/STA božič taljat olimpijske igre Foto: Stanko Gruden/STA božič taljat olimpijske igre Foto: Reuters terčelj
Slovenska slalomista na divjih vodah Sašo Taljat in Luka Božič sta se uvrstila v polfinale kanuističnih dvojcev na olimpijskih igrah v Londonu. Enako je uspelo tudi Evi Terčelj.
Oglej si celoten članek

Primorska kanuista sta kvalifikacije končala na šestem mestu. Taljat in Božič sta v prvi vožnji na progi v Lee Valleyju sicer napravila en dotik, kljub temu pa sta že bila blizu uvrstitvi v polfinale, kamor se je prebilo deset čolnov. Bila sta namreč četrta. V drugo sta ju prehiteli še dve posadki, tudi tokrat pa sta Taljat in Božič imela en dotik. Najhitrejša sta bila že v prvo Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, slovenska posadka pa je za njima v drugo zaostala za 4,10 sekunde.

Eva Terčelj je prav tako večino dela opravila že v prvi kvalifikacijski vožnji. Slovenska kajakašica se je enkrat dotaknila vratic, pred drugim nastopom pa je bila sedma. V drugo je nastopila nekoliko slabše, uspešnejših pa je bilo kar nekaj njenih tekmic. Na koncu je Terčeljeva osvojila 11. mesto in se tako uvrstila med petnajsterico kajakašic, ki bo nastopila v polfinalu. Za najhitrejšo Španko Maialen Chourraut je zaostala za slabih osem sekund in pol.

Že v nedeljo sta si polfinale zagotovila kajakaš Peter Kauzer, ki ga naslednji nastop čaka v sredo, in kanuist Benjamin Savšek, ki ga odločilne preizkušnje čakajo že v torek.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.