Velikan izpadel, navijači vdrli na igrišče, napadli igralce in policiste

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji klub slovenskega reprezentanta se seli v drugo ligo.
Oglej si celoten članek

V dodatnih kvalifikacijah za Ligue 1 sta se pomerila Saint-Etienne in Auxerre. Povratno tekmo je gostil nekdanji klub slovenskega reprezentanta Roberta Berića, dvoboj pa se je končal z rezultatom 1:1. Ker se je tudi prvi dvoboj zaključil z enakim izidom, so sledile enajstmetrovke. Te so se končale z zmago Auxerra.

Sledil je kaos. Navijači desetkratnega francoskega prvaka, PSG je s tokratnim naslovom izenačil ta rekordni dosežek, so ponoreli, vdrli na zelenico in proti svojim igralcem med drugim metali tudi bakle. Nogometaši so pred besno množico sicer pobegnili v slačilnico. Privrženci kluba so razne predmete vrgli tudi v svečano ložo, spopadli pa so se tudi z varnostniki in policijo.

Poškodovanih naj bi bilo več navijačev in policistov, aretiranih je bilo po prvih podatkih na desetine oseb.

Saint-Etienne, ki je svoj zadnji naslov sicer osvojil v sezoni 1980/81, ko je v njegovem dresu blestel Michel Platini, se v drugo ligo seli prvič po letu 2004. 

Na drugi strani se AJ Auxerre, ki je svoj edini naslov osvojil v sezoni 1995/96, v Ligue 1 vrača po desetletju odsotnosti.

Foto: Profimedia Saint-Etienne

Foto: Profimedia Saint-Etienne

Foto: Profimedia Saint-Etienne

Foto: Profimedia Saint-Etienne

Foto: Profimedia Saint-Etienne

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:05 30. Maj 2022.

    madonca če vi tile navijači živeli pod alpami, to bi bili veseli petki . .s. ne pozabit, VIP ložo so …

  • 08:07 30. Maj 2022.

    Janul , 8.marec in ostali nevladniki na kolesa, to vendar ne gre Čeferin je nosečnice zalival z solzilcem, halo?

  • 07:57 30. Maj 2022.

    to niso navijaci.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.