Kapetan zavrnil trikrat večjo plačo

Foto: EPA Marek Hamšik Besiktas Napoli
Zvezdnika ne zanima višja plača.
Oglej si celoten članek

Slovak Marek Hamšik, ki je kapetan Napolija, je zavrnil bogato ponudbo. Kitajski klub Guangzhou R&F mu je po pisanju italijanskih medijev ponujal plačo v višini 10 milijonov evrov na leto, v Neaplju pa trenutno prejema skoraj trikrat manj. Zasluži 'le' 3,5 milijona na sezono.

Glede na to, da Hamšik šteje 31 let, se je pričakovalo, da bo odšel v Azijo in ob koncu kariere tako prišel do najdonosnejše pogodbe v svojem življenju. "Jaz potrebujem nekaj več kot le ček in trofeje. Nekaj moram občutiti tudi v duši," je dejal Slovak in zaustavil pogovore s Kitajci.

Napoli je sicer že izbral zamenjavo, Italijani so se odločili za Pabla Fornalsa iz Villarreala. A Hamšik se je odločil ostati na jugu Italije, kjer igra že zadnjih 12 let in je postal legenda kluba.

Mladi Valižan zapustil City

Šele na začetku prave kariere pa je Valižan Rabbi Matondo, ki se bo iz Manchester Cityja preselil k Schalkeju. Z modrimi iz Gelsenkirchna je 18-letni napadalec sklenil pogodbo do leta 2023, vrednosti prestopa kluba nista objavila, nemški mediji pa poročajo, da znaša približno 13 milijonov evrov.

Foto: Profimedia Rabbi Matondo

"Za Matonda smo se zanimali že dlje časa. Verjamemo, da je velik talent, zelo hiter in tehnično močan," je novo okrepitev pohvalil trener Schalkeja Domenico Tedesco in dodal: "A ne smemo pozabiti, da je še zelo mlad. Moramo mu dati priložnost, da se vključi v klub in spozna bundesligo."

Matondo za City še ni odigral nobene tekme v prvi ekipi, je pa novembra lani že debitiral v valižanski članski reprezentanci, potem ko je pred tem igral v selekciji do 21 let.

Matondo je bil član Cityjeve akademije od leta 2016, je pa že drugi mladi igralec tega kluba, ki je v zadnjih letih odšel v Nemčijo. Predlani so Schalkejevi porurski tekmeci iz Dortmunda iz Cityja privabili Jadona Sancha, ki blesti v tej sezoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.